Wladár le akart mondani az elnökségi tagságáról

Megviselte az úszóbotrány Wladár Sándort. Az olimpiai bajnok a Gyárfás-éra bűnéről is beszélt.

R.B.
2017. 01. 10. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1980-as olimpia bajnoka, Wladár Sándor a Nemzeti Sportban ma megjelent interjúban bevallotta, hogy amikor az úszók egységesen felléptek, le akart mondani az elnökségi tagságáról. „Ezt megosztottam néhány elnökségi tagtársammal is, akik úgy nyilatkoztak, ha ezt megteszem, ráadásul elsőként, megemelik a kalapjukat előttem. Hargitay András miatt nem tettem meg.”

Hozzátette: a szövetségi kapitánnyal ápolt barátságuk sérült az elmúlt időszakban. „Nemigen beszéltünk mostanában [ ] Részemről nincs akadálya annak, hogy helyreálljon minden, úgy érzem, ő gondol rólam valami olyat, ami nem is igaz, ez pedig falat emel közénk.”

Egyértelműsítette: ő nem akarta mindenképpen, hogy Gyárfás Tamás mondjon le. „Ha ezt akartam volna, akkor lemondok én, és eltűnök a sportágból.” Csalódásként definiálta, hogy a magyar úszósport az elmúlt húsz évben Szabó Tündén kívül nem tudott kinevelni egyetlen olyan embert sem, akiből akár elnök is lehetett volna. „Ez a Gyárfás-éra bűne.”

Nem tagadta azt sem, hogy megkeresték, induljon az elnöki székért, de ő még nem érezte magát felkészültnek erre.

Arról, hogy miként élte meg az elmúlt két hónap történéseit, így szólt: „Sajnos lelkileg a kelleténél sokkal jobban megviselt. Nem szeretem a Monopoly-típusú játékokat, itt pedig ilyen zajlott Ha szakmai érdekeket ez nem sért, nem foglalkozom vele, de sokszor éreztem, hogy bizony sért.”

Elmondta még, hogy nem érezte jól magát a sportágban korábban. „Minden átláthatatlan volt, olyan háttérmegállapodások születtek, amelyekről nekünk fogalmunk sem volt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.