Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mocsai Lajos Pintér Attila útjára lépne a válogatottal

Több összetartást javasol a volt kapitány, szerinte Rasmussen nem tudott integrálódni a klubok munkájába.

Gabay Balázs
2017. 12. 22. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeznek még Pintér Attila egyik első javaslatára, mikor mindenki megrökönyödésére kinevezték szövetségi kapitánynak? A mostanság Felcsúton szorgoskodó Pinyő akkor azt kezdeményezte, a válogatott keret tagjai sűrű időközönként gyűljenek össze Telkiben, és gyakoroljanak együtt. Indoklása szerint a régi elődök ugyanezzel a módszerrel nagy sikereket értek el, a mostaniak is biztosan jobb teljesítményt nyújtanak majd, ha újra bevezetik ezeket a hétközi összetartásokat.

Nos, Mocsai Lajos, a női és férfikézilabda-válogatott korábbi kapitánya, a szövetség tiszteletbeli elnöke a Sport TV-ben leporolta Pintér ötletét. A németországi női vb-n tizenötödik helyen végző, ezzel minden idők leggyengébb szereplését produkáló magyar válogatottról és Kim Rasmussen kapitányról kritikát fogalmazott meg a szövetségben tartott értékeléskor, és újfajta javaslattal állt elő.

„Az évközi munkáról talán egyetlen dolog vetődött fel, hogy nem sikerült harmonizálni a klubokkal és a válogatottakkal való rendszeres kapcsolatot. Nem tudott integrálódni sem ő a klubok munkájába, sem viszont. A nagyon nagy mérkőzésszám, nemritkán heti két mérkőzés nem tette lehetővé, hogy rendszeresen találkozzanak. Azt javasoltam, hogy olyan bajnoki rendszert írjanak ki, ahol – ahogy annak idején, amikor eredményesek voltunk – évi 50-62 napot dolgozzon együtt a válogatott. És miután Magyarországon van a női válogatott jelentős része, ezt a munkát el kell végezni.”

Mocsai tehát az egész bajnoki kiírást a válogatott felkészüléséhez szabná. Azt viszont ő is pontosan tudja, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő hazai egyletek, a Győr és a Ferencváros érdeke ezzel ellentétes, hiszen a világszínvonalú munka elérése érdekében ezek a csapatok folyamatosan teljes kerettel akarnak dolgozni, és ez érthető is a részükről.

A tréner egyébként a vb-t követően azt mondta, a játék egyetlen elemében sem vesszük fel a versenyt a világelittel. Emellett kiemelte, mivel a legerősebbnek tartott magyar bajnokságban játszanak a világ legjobb légiósai, magunk képezzük ki magunk ellen őket. Üdvösnek tartaná, ha Kim Rasmussen megtanulna magyarul, ahogy azt is, ha magyar edzők ülnének a magyar kispadokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.