Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Shane Tusup az év edzője, Hosszú Katinka az év női sportolója

Shane Tusup a legjobb edző, Nikolics Nemanja a legjobb férfilabdarúgó, Hosszú Katinka idén is az év női sportolója lett.

MN
2018. 01. 11. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este fél kilenckor látványos show-elemekkel és sztárfellépőkkel startolt Az Év Sportolója Gála, melyen a Magyar Sportújságírók Szövetsége zsűrije a 2017-es év legkiemelkedőbb egyéni és csapatban dolgozó sportolóit díjazták.

Beliczay Sándor lett az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője, aki már tavaly is elnyerte a címet. A kerekesszékesvívó-edző 2018-as díját Schmitt Pál korábbi államfő adta át csütörtök este a Nemzeti Színházban tartott ünnepségen.

Az év női labdarúgójának járó díjat Jakabfi Zsanett kapta meg – a díjat Kiss Gergely adta át a sportoló képviselőjének, Jakabfi ugyanis nem tudott eljönni a gálára.

Az év fogyatékos csapatai közül a női kerekesszékesvívó-válogatott kapta meg az elismerést, a csapat tavaly is díjazottak volt.

A 2017-es év legszebb góljáról közönségszavazat döntött, a voksolás a gálaműsor kezdetén is zajlott. A góldíjat Benedek Tibor volt vízilabdázó, korábbi szövetségi kapitány adta át: a közönség  szerint Joseph Paintsil, a Ferencváros ghánai származású labdarúgója lőtte a legszebbet, a díjat a labdarúgó képviselője vette át.

Az év fogyatékos női sportolójának Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívót választották meg a sportújságírók, a díjat Regőczy Krisztina világbajnok korcsolyázó adta át a címvédő, 2017-ben is díjazott vívónak.

Az év férfilabdarúgója Nikolics Nemanja, a Chicago Fire támadója lett.

A tavalyi év legjobb csapatának a teniszválogatottat, vagyis a Fucsovics Márton és Balázs Attila alkotta Davis-kupa-csapatot választotta meg a zsűri.

Az év edzője Shane Tusup, férje és felkészítője lett. A házaspár kapcsolati válsága miatt sokáig kérdéses volt, hogy mindketten eljönnek-e a gálára, Hosszú és Tusup is megjelent az eseményen, igaz külön.

„Bocsánat, nem erre számítottak, igaz?” – kezdte beszédét Tusup.

Aztán magyarul, küzdve a szavakkal, bocsánatot kért azoktól, akiket év közben megbántott, akik bíztak benne, akik egy vasárnapi családi ebéden azon vitatkoztak, hogy Shane Tusup egy amerikai bunkó vagy sem.

„Csak a sok munka közben vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom, hogy ami korábban belefért, az már nem fér bele. Elfáradtam, kimerültem, sokat kínlódtam” – mondta visszatekintve az előző évre. Az edző megköszönte felesége, Hosszú Katinka bizalmát, családja segítségét. „Idén azon fogok dolgozni, hogy a hibákon változtassak, köszönöm, Magyarország!” – fejezte beszédét. Hosszú Katinka könnyezett férje szavait hallgatva.

A 2017-es év fogyatékos férfisportolójának Osváth Richárd világbajnok kerekesszékes vívót választották meg, a díjat Szabó István parasportoló adta át neki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját idén Mészöly Kálmán nyerte meg, aki elérzékenyülve  vette át az emléktárgyat.

A sportgálán Cserhalmi György és Udvaros Dorottya is fellépett. Cserhalmi hosszú betegeskedés és komoly műtétek, több mint egy éves kihagyás után most vállalt először nyilvános fellépést.

Az év női sportolójának járó díjat Szeles Mónika olimpiai bajnok teniszező adta át. Az elismerést Hosszú Katinka hétszeres világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok kapta meg. 

Hosszú megköszönte, hogy a sportújságírók hatodszor is neki ítélték a díjat, és megköszönte férje edzői munkáját is. Tusup bocsánatkérésére azonban nem reagált. 

Az év férfisportolójának járó díjat világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutónak ítélte az újságíró-szövetség.

Az 2017-es év csapatának a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatot választották meg a zsűri tagjai.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a sportújságíró-szövetség közös életműdíját az ötszörös olimpiai világbajnok, tízszeres világbajnok Balczó András öttusázó nyerte el, a díjátadót percekig tartó vastaps követte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.