Csúnya és váratlan vereségbe szaladt bele a Fradi

Kötelezőnek mondott győzelem előtt állt a Ferencváros női kézilabdacsapata, de 11 góllal kikapott az Érden rendezett hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén. 35-24-re nyert a zöld-fehérek ellen a német Beitigheim, amely a korábbi hat mérkőzését elveszítette.

Magyar Nemzet
2020. 11. 07. 17:28
Elek Gábor többre vágyott Esbjergben Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelmi kényszerben fogadta a Ferencváros a csoportkörben pont nélküli Beitigheimet, hiszen a korábbi négy meccséből csak kettőt nyert meg a zöld-fehér csapat, így szükség volt a sikerre. Itt is, ott is akadtak olyanok, akik játszottak a másik klubban, a Fradiból Behnke és Malestein volt korábban a Beitigheim kézilabdázója, az ellenfélnél pedig a napokban Siófokról igazolt Snelder szerepelt azelőtt az FTC-ben.

Nehezen indult a meccs a Fradinak, amely csak több mint öt perc elteltével lőtte az első gólját, miután Háfra hetest harcolt ki, amelyet Klujber értékesített. Először a 13. percben szerezték meg a vezetést a hazaiak, amikor zsinórban négy gólt dobtak, és ezzel 6-5-ös előnyre tettek szert. Ezt azonban nem sikerült stabilizálni, folyamatosan váltakozott, hogy melyik csapat vezetett egy góllal.

Nagyobbra csak a 23. percben nőtt a különbség, amikor a Beitigheim 11-9-re lépett el, és ekkor gödörbe került az FTC, már négy góllal is vezettek a németek, amikor Elek Gábor a kezébe vette az időkérést jelző táblát. Talán már ez is megtette a hatását, vagy még inkább Pásztor Noémi pályára küldése, mert hirtelen feljavult a csapat védekezése, sikerült visszakapaszkodni két gólra, de végül a németek 14-11-es előnnyel mehettek a szünetre.

Főleg védekezésben volt különbség a csapatok között az első félidőben. A Beitigheim könnyű, gyors gólokat szerzett, amit jelzett, hogy Bíró Blanka kapus védési hatékonysága azzal együtt is csak 22 százalék volt, hogy többször ziccert hárított fontos pillanatokban. Ezzel szemben a németek masszívan védekeztek, felállt fallal szemben akadozott a ferencvárosi támadójáték. Nem volt átütőerő az Elek-csapatban Klujberen kívül, aki négy gólig jutott a szünetig.

Az első félidőben csak fél perccel a vége előtt kért időt Elek Gábor, de a másodikban erre már öt perc után sor került, mivel folytatódott a tendencia, hogy a Beitigheim könnyű gólokat lőtt, nehézkesen rendeződött vissza a Fradi, amely csakhamar már hatgólos hátrányba került. Bíró védési hatékonysága 16 százalékra zuhant vissza, ami után Elek megpróbálkozott a kapuscserével, és beküldte Janurik Kingát.

Ezzel együtt a ferencvárosi támadójáték továbbra sem volt hatékony, Klujber próbálta a hátán vinni a csapatot, de a második félidő közepén már nyolc góllal is vezetett Beitigheim. A végéig nem sikerült közelebb férkőzni a németekhez, akik a játék minden elemében a szétesett Fradi fölé nőttek, és végül tizenegy gólos győzelmet arattak 35-24-re.

– Borzasztó volt, már a bemelegítésnél láttam, hogy enerváltak vagyunk – fogalmazott Elek Gábor a meccs után. – Magyarázkodhatnék, hogy a covidosaink még messze nincsenek ideális erőállapotban, de nem teszem, mert a mai csalódást keltő, karcsú teljesítmény volt. Lehajtott fejekkel játszottunk, nem fogtuk meg egymás kezét. Jövő héttől a túlélésért küzdünk a BL-ben.

A váratlan vereség után kezd veszélybe kerülni az FTC helye a csoport első hat helyezettje között, ami továbbjutást ér a rájátszásba. November 15-én, Németországban már ez is tétje lesz a Beitigheim elleni visszavágónak.

Bajnokok Ligája, A csoport

Ferencváros–Beitigheim 24-35 (11-14)

Legjobb gólszerzők: Klujber 7, illetve Lauenroth 7, Maidhof 7

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.