Az NB I ügyeletes gólvágója elárulta, szíve szerint hová szerződne

A Paks akkori gólfelelőse, Hahn János tavaly nyáron a DAC-hoz igazolt, azonban a tolna megyeiek nem sínylették meg a támadó távozását, hiszen Ádám Martin személyében megtalálták a méltó utódot. Az NB I hetedik helyén álló együttes 27 éves csatára az ősszel tizenöt gólt vágott az ellenfelek kapujába az élvonalban, és ha tavasszal is ugyanilyen tempóban termel, annak reményei szerint válogatott meghívó és egy külföldi szerződés lehet a jutalma.

2022. 01. 26. 6:25
2021.12.03 Paks. Paksi FC-BP Honvéd NB I-es labdarúgás Fotó: Makovics Kornél Fotó: Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy sikerült a törökországi edzőtábor?

– A mérkőzéseken volt legfőképp a hangsúly, és szerencsére jó csapatok ellen játszhattunk, így gyakorolhattuk azokat az elemeket, amelyek nem működtek jól az előző fél évben. Minden nap kétszer edzettünk, szóval a terhelésre nem lehetett panasz, kihoztuk a táborból a maximumot.

– Milyennek látja a csapatot az idény második fele előtt?

– A csapat szerintem jó passzban van, de majd az eredmények mutatják meg, hogy ez valóban így van-e. Keményen dolgoztunk, mindent megtettünk, amit ennyi idő alatt meg lehetett. Várjuk már a rajtot.

– A sikeres ősz után milyen célokat tűzött ki maga elé tavaszra?

– Az idény első fele jól sikerült nekem, továbbra is szeretnék minél több gólt szerezni. Csapatként kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükségünk, hogy a tabella első felében szerepeljünk. Ehhez az én góljaim is kellenek. Azt gondolom, hogy ha nekem jól megy, akkor a csapatnak is jól fog.

– A szemei előtt lebegnek az egyéni rekordok is? A Paksnál megdöntheti Hahn János huszonkét gólos csúcsát, de harminc találata is elérhető közelségbe került.

– Valamilyen szinten igen, de nem gondolkodom ezen. Inkább mindig a következő mérkőzésre készülök, megpróbálom abból kihozni a maximumot. Ez mindig is így volt nálam, nem gondolkodtam számokban. Ez eddig bevált nálam, úgyhogy a következő hónapokban is ilyen hozzáállással játszom.

– Eddig nyolc gól volt a legtöbb, amit egy NB I-es idény során szerzett, most viszont már az évad felénél tizenötnél jár. Mivel magyarázza, hogy kiszakadt önnél a gólzsák?

– Több magyarázatot is lehetne adni erre. Egyrészt érettebb játékos lettem. Másrészt az a fajta futball, amit Pakson játszunk, fekszik a támadóknak. Feltehetően ez is közrejátszik.

– Elképesztő statisztikái láttán és sérülése miatt már többször felmerült, hogy idén megnyílhat az út ön előtt a válogatottság felé. A nemzeti csapatban való debütálás is a célkitűzései között szerepel az idei évre?

– Természetesen. Azt gondolom, hogy mindenkinek az az álma, hogy válogatott játékos legyen. De nem ez jár állandóan a fejemben. Továbbra is csinálom a dolgom, ha jól megy a játék, és a folytatásban is annyi gólt szerzek, mint az előző hónapokban, szerintem a meghívó is megérkezik. Ha az első nem teljesül, akkor a második sem. Rajtam múlik, hogy sikerül-e avagy sem.

szövetségi kapitány elmondta, régóta figyelemmel követi a teljesítményét, de néhány téren javulást vár öntől, például többet kellene futnia. Ezt figyelembe véve készül a folytatásra?

– Tisztában voltam már ezzel a véleménnyel korábban is, nem akkor jutott el hozzám, amikor ő erről nyilatkozott, úgyhogy nem lepett meg, hogy ezt mondta. Természetesen megpróbálom ezt teljesíteni.

– A szövetségi kapitány azt is hozzátette, hamarosan személyesen is szeretne beszélni önnel. Sor került már erre a beszélgetésre?

– Egyelőre nem.

– A légióslétbe még nem kóstolt bele. Kipróbálná magát külföldön?

– Nem tartom magam túl idős játékosnak, igaz, már fiatal sem vagyok – középkorúnak nevezném magam. Még beleférhet a pályafutásomba, hogy kipróbáljam magam külföldön is. Meglátjuk, hogy ez a nyáron megadatik-e nekem. Nyilván ezt majd az is befolyásolja, hogy milyen formában játszom az idény második fele során.

– Melyik bajnokságban szerepelne szívesen?

– Az angliai bajnokságok a kedvenceim, azokat követem. Talán fizikális szempontból is az a stílus áll a legközelebb hozzám. Persze tudom, hogy Anglia más tészta, de ha választhatnék, ott próbálnám ki magam.

Borítókép: (jobbra) (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.