Köln után Budapest rendezheti a Bajnokok Ligája Final Fourt?

Michael Wiederert, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnökét lenyűgözte az új budapesti kézilabda-aréna, emellett méltatta a férfi Európa-bajnokság szervezését is. Wiederer megjegyezte, kíváncsi, hogy vizsgázik az idén az MVM Dome a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fouron. S ki tudja, mi lesz 2024 után, amikor lejár az EHF szerződése a férfi Final Fourt rendező helyszínnel, Kölnnel…

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 11:20
A telt házas szurkolás meggyőzhette az EHF-elnökét Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EHF első embere a csoportmérkőzések után a közmédiának adott interjúban, a magyar szervezőknek és a magyar szövetségnek küldött levelében is értékelte a január 13-án kezdődött férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi szervezési munkáit.

– Az Európa-bajnokság alatt az új budapesti csarnokot látogattam meg, de ismerem a debreceni arénát is a korábbi Eb-kről és a szegedi aréna megnyitóján is ott voltam decemberben, nagyszerű létesítményekről beszélhetünk – hangsúlyozta az M1-csatornának Michael Wiederer. – Az új budapesti kézilabda-arénának fantasztikus a hangulata, a kézilabdás mezőnyben a legnagyobbakhoz tartozik Európában, a szurkolókról pedig tudjuk, hogy fanatikus drukkerek, éppen ezért a magyar atmoszférát, környezetet nagyon szeretjük, hiszen a magyarok nagyon jól szurkolnak, de sportszakmai tekintetben is hozzáértők. A budapesti létesítmény alkalmas rá, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett 2024 után, amikor lejár az EHF Kölnnel kötött szerződése, akár a legjobb férfiklubcsapatok Final 4-eseményének is otthont adjon. Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget és legyenek megfelelő helyszínek az ilyen tornák megrendezéséhez. Meglátjuk, idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában. A Magyar Kézilabda-szövetségnek megvan minden tudása ahhoz, hogy más versenyeket is megrendezzen. Meglátjuk 2024 után – fogalmazott sejtelmesen a szövetség első embere.  

Fotó: Árvai Károly

Az EHF vezetője a közmédiának adott interjúja mellett az MKSZ vezetőinek és az Eb magyarországi szervezőinek küldött levelében is méltatta az Eb-szervezést és a létesítményeket.

Borítókép: A telt házas Eb-meccsek megszervezése kivívta az EHF-elnök elismerését (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.