Tényként tálalják a hétszeres bajnok visszavonulását

Az ESPN szerint nem látjuk többé a pályán minden idők legeredményesebb amerikaifutballistáját, Tom Bradyt. A játékos édesapja cáfol.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 21:54
FILES-AMFOOT-NFL-BUCCANEERS-BRADY Fotó: Getty Images North America/AFP/Michael Reaves
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Tampa Bay Buccaneers idén már a főcsoportdöntőbe sem jutott be az NFL-ben, azonban úgy tűnik, a Los Angeles Rams ellen elvesztett rájátszásmérkőzés nemcsak a floridai csapat szezonjának végét jelenti.

Az ESPN szerint már tény : az volt huszonkét éves pályafutásának utolsó mérkőzése.

A klasszis irányító NFL-pályafutásának jelentős részében a New England Patriotsot erősítette, amely korábban soha nem nyert bajnokságot, Brady vezetésével viszont hatszor is diadalmaskodott a Super Bowlon. Húsz év után csapatot váltott, s első floridai idényében a Tampa Bay Buccaneerst is a csúcsra vezette.

Legtöbb sikerét a Patriots színeiben aratta (Fotó: Getty Images North America/AFP/Timothy A. Clary)

Az ESPN forrásai szerint Brady a lehetőségekhez mérten mindenféle felhajtás nélkül akar visszavonulni, s nem akart úgy pályára lépni, hogy mindenki a visszavonulóban lévő irányítóként beszél róla. Éppen ezért a hivatalos bejelentésre várhatóan nem kerül sor az idény vége előtt.

Brady többször is hangsúlyozta, hogy a folytatásról vagy befejezésről családként fognak dönteni, így nem meglepő, hogy a források szerint a legfontosabb szerepet a családja és az egészsége játszotta. A formája nem feltétlenül indokolta volna az elhatározást: az irányító negyvennégy évesen is jó színvonalon játszott, s ha a bajnokság szempontjából nem is a csúcson fejezi be, senkinek sem fog kiöregedett játékosként megmaradni az emlékezetében.

Némi bizonytalanságot okoz, hogy a hír megjelenése után a játékos édesapja cáfolta, hogy az irányító már döntött volna a folytatásról.

A szupersztár rekordjainak felsorolásába szinte belekezdeni is felesleges, hét bajnoki aranygyűrűjével a csapatok között is csúcstartó lenne, a húsz végigjátszott alapszakaszából tizenkilenc alkalommal rájátszásba vezette aktuális csapatát.

Borítókép: Tom Brady szenzációs pályafutást tudhat maga mögött (Fotó: Getty Images North America/AFP/Michael Reaves)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.