Willi Orbán az RB Leipzig történetének legeredményesebb védője

Fontos gólt szerzett vasárnap Willi Orbán, aki megtörte a jeget az RB Leipzig számára a Wolfsburg ellen megnyert Bundesliga-meccsen. A magyar válogatott védőnek ráadásul ez volt a huszadik találata a lipcsei klubban, s ezzel ő az együttes történetének legeredményesebb védője.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 10:03
Forrás: rbleipzig.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

első gólját les miatt elvették a Wolfsburg ellen, de a 76. percben, gól nélküli állásnál újra bevette a kaput a 29 éves játékos, az addig igencsak szenvedő RB Leipzig pedig ennek köszönhette, hogy végül kényelmes, 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Bundesliga 20. fordulójában.

A magyar válogatott alapembere a huszadik gólját érte el az RB Leipzigben, s ezzel védő létére a kilencedik helyen áll a klub örökranglistáján. A védők között pedig Orbán nagy fölénnyel az első.

Mögötte a második helyen a 16-szoros német válogatott Lukas Klostermann, a kilencszeres német válogatott Marcel Halstenberg és az együttest még az alacsonyabb osztályokban erősítő, már visszavonult Lars Müller áll 13-13 találattal.

Orbán nem véletlenül szerepel összességében is a Leipzig top 10 góllövője között. A csapat egyik legjobb támadó szellemű labdarúgója, a svéd válogatott Emil Forsberg például 239 meccsen ért el 53 gólt, amihez viszonyítva a védő Orbán 219 találkozón szerzett húsz találata egyáltalán nem rossz.

Jelenleg Leipzig csapatkapitánya, aki meg a pályára lépéseket tekintve áll a klubtörténet második helyén, de korábban Orbán is betöltötte ezt a posztot, és a nyilatkozataiból is érződik, hogy még mindig vezérszerepnek örvend az öltözőben, hiszen a kritikát és a célok kijelölését is megengedheti magának. 

– Nagyon fontos volt, hogy türelmesek tudtunk maradni – értékelte a Wolfsburg elleni találkozót Orbán. – Mindkét csapat könnyen elveszítette a labdát, az biztos, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk. A lényeg, hogy hozzuk az eredményeket, akkor is, ha tudunk ennél jobban játszani. A legjobb dolog, ami történhet velünk, hogy úgy nyerjük sorra a meccseket, hogy közben azt érezzük, messze vagyunk még a száz százaléktól.

– Most következik az a rész az edzéseken, amikor elkezdünk azokra a részterületekre koncentrálni, amelyekben fejlődést akarunk elérni – tette hozzá. – Egyértelműen vannak részei a játékunknak, amelyeken javítani kell, mert az összes fázisban erőteljesnek kell lennünk. A labdabirtoklásunk például nagyon hektikus volt, gyakran veszítettük el a labdát. Sok energiába került, hogy aztán mindig visszaszerezzük.

Az ősszel gyengén teljesítő Leipzig 2022-ben eddig hibátlan, mindhárom Bundesliga-meccsét megnyerte, így a tizenegyedik helyről máris a hatodikra lépett előre, és közben a Német Kupában is bejutott a negyeddöntőbe.

Borítókép: Willi Orbán a Wolfsburg elleni gólját ünnepli (Fotó: Rbleipzig.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.