Boris: Azon kell dolgoznunk, hogy kikeveredjünk a vereségszériából

Hiába vezetett két góllal, végül üres kézzel távozott Paksról a Fehérvár a labdarúgó NB I 22. fordulójának nyitómérkőzése után. A főszereplők értékeléseiből szemezgettünk.

Magyar Nemzet
2022. 02. 26. 8:41
20220225 Paks Fehérvár labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom perc elteltével már kétgólos előnyben volt Pakson a Fehérvár, végül azonban ezúttal is kicsúsztak a kezéből a pontok, zsinórban ötödik alkalommal is kikapott. A vendégcsapat élére a közelmúltban kinevezett Michael Boris csalódottan értékelte a látottakat: 

– Egy 3-2-es vereség után nehéz értékelni, pláne így, hogy az utolsó percben vesztettük el a meccset. Jól kezdtünk, támadtunk, a védelem mögé kerültünk, és a Paks ellen ilyen játékra van szükség. Az első góljukat a tizenhatos sarkáról lőtték, agresszívabb játékkal blokkolhattunk volna a lövést, ahogy a második gólt is kivédekezhettük volna. A 2-0 után a döntetlen is csalódás lett volna, az utolsó perces paksi győzelem pedig csak fokozza ezt a csalódottságot. Most azon kell dolgoznunk, hogy kikeveredjünk ebből a vereségszériából, ehhez a játék már megvan, még az eredmény hiányzik. 2-1-nél Kodronak és Nikonak is volt nagy helyzete, majd 2-2-nél is eldönthettük volna a mérkőzést, ezeket a helyzeteket kell értékesítenünk a jövőben. A Vidinél mindig az a cél, hogy trófeákat nyerjünk, ebben a szezonban erre már csak a kupában van lehetőségünk, így nagyon fontos, hogy csütörtökön sikerrel vegyük a Győr elleni meccset – fogalmazott a német vezetőedző a találkozó után.

A fehérváriak első gólját szerző Peter Zulj a helyzetkihasználásra és a szerencsére panaszkodott.

– A gólomnál Aleftől kaptam egy kiváló labdát, egész héten ezeket a védelem mögé belőtt labdákat gyakoroltuk, de egy ilyen mérkőzés után nem az én gólom a legfontosabb téma, hanem hogy a csapatnak vissza kell találnia a győzelmek útjára. 2-1-es vezetésünknél megvoltak a helyzeteink a harmadik gól megszerzésére is, ehelyett a Paks egyenlített, az utolsó másodpercekben pedig a győztes gólt is megszerezték. Futottunk, harcoltunk, a küzdőszellemmel nem volt probléma, a gond az volt, hogy nem sikerült lezárnunk a mérkőzést. A folytatásban ezen kell változtatnunk és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll majd – mondta a középpályás.

A tolnaiak körében volt ok az örömre, hiszen a Kisvárda elleni bajnoki után a Fehérvárral szemben is kétgólos hátrányból állt fel a Paks. Bár alighanem sem panaszkodna érte, ha együttesének nem kellene mindig az eredmény után futnia.

– Az elmúlt héthez hasonlóan nagyon rosszul kezdtünk, a második bekapott gól után viszont elkezdtünk játszani, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Az első félidő utolsó 15-20 percében nagyon tetszett a játékunk, ekkor meg is voltak a lehetőségeink, és mezőnyjátékban is aktívak voltunk. A második félidőben leegyszerűsítettük a játékot azzal, hogy Böde Dani bejött mellé, próbáltuk az ellenfél tizenhatosa környékén letámadni őket, nyomást gyakorolni rájuk, ami a második játékrészben végig érezhető volt.  Sok kavarodás volt a kapuk előtt, kapufák voltak, egy méterről nem tudtuk bekotorni a labdát, de úgy érzem, ennek a nyomásnak köszönhetően tudtuk megnyerni a mérkőzést – vélekedett a Paksot irányító szakember.

– Megint borzasztóan kezdtünk az első húsz percben. Kapitális hibákat csináltunk a védelemben, de szerencsére a csapat erejét mutatja, hogy 0-2-ről, jó játékkal meg tudtuk fordítani a mérkőzés végkimenetelét – ezt már a győztes gólt szerző Lenzsér Bence tette hozzá.

NB I, 22. forduló:

Paks–Fehérvár 3-2 (1-2)

gólszerzők: Haraszti (19.), Ádám (84.), Lenzsér (90+4.), ill. Zulj (3.), Dárdai (13.)

Borítókép: A fehérvári futballisták szomorúsága, miután zsinórban ötödször kaptak ki (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.