Itt a drámai olimpiai döntő, a magyar bronz közvetítése!

Igazi csapatmunka eredménye a vegyesváltónk harmadik helye a téli ötkarikás játékokon.

Magyar Nemzet
2022. 02. 05. 16:54
KÓNYA Zsófia
Peking 2022 - Bronzérmes a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, a pekingi olimpián a megnyitóünnepség másnapján megszületett az első magyar érem, rövid pályás gyorskorcsolyában vegyesváltónk drámai döntőben lett bronzérmes: a második helyen haladt, és a győzelemre is esélye volt, ám egy ütközés során Kónya Zsófia elesett, és így a stafétánk csak negyedikként ért célba. Az érem mégsem úszott el, a kanadaiak kizárása után – amiben az „áldozat” Kónya Zsófia nagyon bízott –, azt hirdették ki, hogy a kínaiak és az olaszok mögött a mieink (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, valamint a negyeddöntőben futott Krueger John-Henry) végeztek a harmadik helyen.

A döntőt az M4sport.hu oldalán ITT lehet megtekinteni.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere szerint igazi csapatmunka eredménye a bronzérem.

– Ez az eredmény tulajdonképpen tükrözte az egész idénybeli teljesítményünket, hiszen a világkupában is harmadikok lettünk. Ugyanakkor ha nem ütnek el bennünket, akkor akár fényesebb is lehetett volna az érem, legalábbis tudtunk volna érte harcolni. Azonban ezen kár rágódni, ilyen a short track. Kimondhatatlanul boldog vagyok és büszke a csapatra. Zsófiban benne van a klasszis, csak kérdés, mikor piszkálja ki magából. Az első futamát és a váltó negyeddöntőjét szerintem elizgulta, az elődöntőben és a döntőben viszont remek volt. A fiúk kirobbanó erőben vannak és Petra is. Igazi csapatmunka volt a bronzérmük. Volt szerencsénk is, hogy pár rivális kiesett, de ez a sportág velejárója – mondta az MTI-nek Bánhidi Ákos.

Jászapáti Petra is büszke a válogatottra, de kicsit szerencsétlennek érzi, hogy Kónyát hátulról „elsöpörték”.

– Az adrenalin lökött minket előre futamról futamra. Egyre jobbak voltunk, de sajnos a fináléban jött az a szerencsétlen kicsúszás. Lehet, hogy jobb helyen is zárhattunk volna, ha ez nincs, de nincs értelme ezen gondolkodni – szögezte le versenyzőnk.

A rövid pályás gyorskorcsolya küzdelmei hétfőn folytatódnak, amikor is a női 500 és a férfi 1000 méter küzdelmeit rendezik a negyeddöntőtől kezdve, előbbiben Jászapáti, utóbbiban mindhárom férfi induló érdekelt lesz.

Rossz hír, hogy ismét pozitív lett Varnyú Alex koronavírustesztje, így nem tud vasárnap kiutazni az olimpiára. A férfiváltóban tartaléknak jelölt versenyző először január 25-én adott pozitív tesztet, ezért az eredeti időpontban nem tudott elrepülni a kínai fővárosba. Varnyút azóta naponta ellenőrzik, már több negatív teszteredménye volt, és a hétvégén utazhatott volna Pekingbe. A versenyző tünetmentes. A kiutazáshoz öt egymást követő napon át negatív eredményre van szükség.

Borítókép: Kónya Zsófiát sajnos „elsöpörték” (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.