Oroszország megvédheti a címét a legfontosabb versenyben

Oroszország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőkkel győzte le Svédországot a férfi-jégkorongtorna elődöntőjében. A másik ágon a finnek 2-0-ra verték Szlovákiát, tehát vasárnap orosz–finn döntő lesz.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 16:59
null
IHOCKEY-OLY-2022-BEIJING-ROC-SWE Fotó: ANTHONY WALLACE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszok a második harmad elején szereztek vezetést, a svédek a harmadik játékrész közepén egyenlítettek. Következett a tízperces, három a három elleni hosszabbítás. Gól nélkül. Így büntetők döntöttek a fináléba jutásról.

A svédek kerültek 2-1-es előnybe, az ötödik orosz próbálkozónak, Jakovljevnek be kellett találnia a folytatáshoz. Betalált. Az öt-öt kísérlet után már lehet ismételni. Az oroszok éltek is ezzel a lehetőséggel, Guszev, aki elsőre gólt ütött, kétszer is próbálkozhatott, hiába. Nyolcadikra aztán Gricjuk betalált, a svédek viszont ekkor sem, így az oroszok nyerték meg a meccset és jutottak a döntőbe.

A másik ágon a finnek viszonylag simán, 2-0-ra verték a szlovákokat. Az aranyéremért tehát Oroszország–Finnország, a bronzéremért Svédország–Szlovákia meccs lesz. Az oroszok megvédhetik a címüket, a szlovákok olimpián még sohasem nyertek érmet.

Az oroszok eddig kétszer játszottak döntőt, 1998-ban veszítettek, míg négy éve Phjongcshangban nyertek. A jogelőd Szovjetunió, illetve az egyesített csapat (FÁK) összesen nyolc aranyat gyűjtött. A finnek 1988 (akkor még körmérkőzés volt) és 2006 után harmadszor játszhatnak olimpiai aranyéremért.

Borítókép: Közel álltak a vereséghez, végül örülhettek az oroszok (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.