Győzött Mezőkövesden, felzárkózott az Újpest mögé a Fehérvár

A Fehérvár felzárkózott az Újpest mögé, miután 2-1-es győzelmet aratott a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó NB I 28. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 16:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két mérkőzését egyaránt megnyerő Mezőkövesd kezdte aktívabban a mérkőzést, Marin Jurina révén kétszer is helyzetbe került az első percekben. Fehérvári részről először Kenan Kodro próbálkozott, első lövése a kapu fölé szállt. 

A második azonban már pontos volt. Stopira indítása után Vajda Sándor próbált felszabadítani, de éppen Loic Negóhoz fejelte a labdát, amit a magyar válogatott játékos nyomban visszarúgott középre, a két védő között érkezett Kodro pedig nagyjából két méterről a kapuba piszkálta azt. (0-1)

A bekapott gól után nem tudott megújulni a Mezőkövesd, és a félidő hajrájáig egyik oldalon sem jegyezhettünk fel komoly helyzeteket. A szünet előtt viszont Sztefan Drazsics két gólt is szerezhetett volna: az első esetben lövés helyett inkább passzolt, ami nem bizonyult jó döntésnek. Másodszorra nem hibázott, és Vajda bal oldali beadását öt méterről a bal sarokba csúsztatta. (1-1)

 

A második félidőben egyik gárda sem tudott egyértelműen a másik fölé emelkedni. A kövesdieknél Drazsics és Cseri Tamás járt a legközelebb a gólszerzéshez, a Vidi játékosai közül Funsho Bamgboye a 49. percben meg is rezegtette a hálót, de lesről indult, így maradt az 1-1.

A cserék hoztak végül új színt a mérkőzésbe, a 70. percben beállt Ivan Petrjak duó mindkét tagja megvillant. Előbbi próbálkozásánál bravúrral védett Tordai Árpád, utóbbi lövésénél azonban tehetetlen volt, az ukrán szélső tizenhét méterről megeresztett bombájával újra vezetéshez juttatta a Fehérvárt a 77. percben. Ismét Nego volt az előkészítő. (1-2)

Az utolsó negyedórában már nem változott az állás. A Vidi győzelmével felzárkózott az ötödik helyre, azonos pontszámmal áll a negyedik Újpesttel és a hatodik Zalaegerszeggel. A Mezőkövesd maradt kilencedik, nyolc ponttal előzi meg a kiesőzónában tanyázó Gyirmótot és MTK-t.

NB I, 28. forduló

Péntek

Debrecen–Gyirmót 3-1 (2-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Baráth (3., 24.), Do. Babunski (86.), illetve Hasani (9.)

Szombat

Újpest–Zalaegerszeg 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)

Paks–MTK 4-0 (3-0), Paks, 1500 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Windecker (11., 39.), Szabó B. (21.), Ádám M. (92.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 1-2 (1-1), Bozsik Aréna, 4062 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Zsótér (35.), illetve R. Mmaee (7.), Zachariassen (92.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 1-2 (1-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, 1200 néző, jv.: Karakó F. Gólszerző: Drazsics (48.), ill. Kodro (16.), Petrjak (77.)

Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Fehérvári gólöröm (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.