Ambros Martín megérzése és a hosszabb kispad döntött a Győr javára

Tizenkét kapura tartó lövésből hetet kivédett az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben Amandine Leynaud. Ha valakinek, neki döntő érdemei voltak az ETO második félidei szárnyalásában. Leynaud bejövetele Ambros Martín megérzésén múlott. Ezt maga az edző is elismerte. A vasárnapi döntőben a Metzet 33-27-re legyőző Vipers lesz a Győr ellenfele.

Magyar Nemzet
2022. 06. 04. 19:22
null
Amandine Leynaud világklasszis formában védett Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi közhely a női kézilabdában, hogy a Győrnek kiemelkedő, világválogatott színvonalú a kerete, és ezzel nem tud versenyezni a mezőny a Bajnokok Ligájában. A norvég kontingens tagjai, Oftedal, Kristiansen, Solberg, a gyermeket váró Brattset világ-, és Európa-bajnok játékosok. A franciák, Nze Minko, Glauser és Leynaud többek között olimpiát is nyertek, és ott van még a BL-t nyert csapatkapitány, a dán Anne Mette Hansen. Valamint a svéd Blohm és a koreai Rju, valamint a román Pintea is minőséget képvisel, nem beszélve a magyar válogatott szélsőkről.

A Győr Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-elődöntőjét a mélyebb keretének köszönhetően nyerte meg. 

Így ünnepeltek a győriek:

Erről is beszélt a dánok legjobbja, az előző szezon MVP-je, a norvég Henny Resitad is. Még magam is keresem az okokat, egyszerűen tudnunk kellett volna váltani. Természetesen a Győrnek hosszabb volt a kispadja, de nem foghatjuk csak erre a vereséget, viszont igaz, hogy az ellenfél jól élt a nagyobb variációs lehetőségével – mondta a meccs után a 23 éves klasszis. Reistad hozzátette, a Győr semmivel sem lepte meg, még a követő emberfogással sem, amit Estelle Nze Minko alkalmazott vele szemben. – A dán bajnokságban is szembesültem már hasonlóval, és egyébként is minden eshetőségre fel voltunk készülve. Más kérdés, hogy amikor emberelőnyben játszott az ETO, ügyes húzás volt akkor rám állítania egy embert – fogalmazott a 23 éves világ-, és Európa-bajnok játékos.

A keret mélysége mellett volt még egy lényeges különbség a két csapat között: a kapusteljesítmény. Utólag kiderült, ezt maga a Győr edzője, Ambros Martín is bevallotta, hogy ösztönös megérzés volt beküldeni Reistad hetese előtt az addig remekül védő Silje Solberg helyére a francia kapust. Heteshez készült a Vipers, és arra gondoltunk, hogy érdemes lenne őket meglepni valamivel, a kapuscserére gondoltunk. Bejött, megérzés volt– mondta a Győr edzője.

Leynaud első védése a hétből:

Leynaud, a profi karrierje utolsó előtti mérkőzésén pályára lépő kapus a szokásos laza, de szerény stílusában adta elő a véleményét a történtekről. Ahogy mondtam korábban, én csak a pillanatot akartam élvezni. Azt, hogy a Final Fourban, egy csodálatos arénában, pályafutásom utolsó előtti mérkőzésén jól szerettem volna érezni magam a pályán. Szólt az edzőm a hetes kivédése után, hogy maradjak a kapuban. Szerintem csak megérzés volt ez a részéről. Örülök, hogy így döntött. Holnap a BL-döntővel végleg elbúcsúzom a kézilabdától. Kell ennél szebb búcsú? Szerintem nem– mondta a kiváló kapus.

A vasárnapi döntőben a Metz ellen 33-27-re nyert címvédő Vipers lesz a Győr ellenfele.

Borítókép: Leynaud volt az egyik főszereplő az elődöntőben (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.