Az elképesztő buzdítás olykor megnehezíti a kapusunk dolgát

Női vízilabda-válogatottunk lelkes szurkolótábor előtt játszotta le kedden az Ausztrália elleni negyeddöntőt, amelyet 7-6-ra nyert meg, ezzel bejutott a legjobb négy közé a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A magyar csapat tagjai a mérkőzés után elmondták, a közönség rengeteg erőt ad nekik, ugyanakkor Magyari Alda azt is elárulta, hogy némi nehézséget is okoz neki a hangos buzdítás.

2022. 06. 29. 6:44
MAGYARI Alda
Budapest, 2022. június 28. Magyari Alda kapus a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Ausztrália - Magyarország mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően a női vízilabda-válogatott nagy csatában gyűrte le Ausztrália legjobbjait, 7-6-os győzelmének köszönhetően hazai közönség előtt elődöntőbe jutott, így biztosan éremért játszhat a magyar csapat. A mérkőzés sokat kivett a lányainkból, Keszthelyi Rita alig várta, hogy ágyba kerüljön.

– Nagyon nehéz meccs volt, főleg fizikálisan, legalábbis én nagyon elfáradtam. A tervünk, hogy bizonyos játékosaik ne jussanak szerephez, maximálisan teljesült. Nagyon jó volt a védekezésünk, rengeteg lövést blokkoltunk, és Alda is jól védett. Elöl feszültek és türelmetlenek voltunk, de ezen egy pont után tovább tudtunk lendülni. Az elődöntőben mindenképpen többet kell nyújtanunk, de ha ilyen védekezéssel, ennyi blokkal rukkolunk elő, elöl mindig lesz valaki, aki gólt szerezzen – vélekedett a csapatkapitány, majd elárulta, egyelőre nem a hollandok elleni elődöntőn jár az esze.

– Szeretnék levezetni, pihenni, aludni, szerda reggel friss fejjel és testtel úgy kelni, hogy már rájuk koncentrálunk. Eddig nem foglalkoztunk a hollandokkal, holnap két edzésünk, két videózásunk lesz, a legjobb tudásuk szerint felkészülünk, aztán meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni magunkból.

Vályi Vanda is úgy látta, a védekezés terén remekül teljesített a magyar csapat, a támadógépezetet viszont meg kell olajozni.

– Nagy pozitívum, hogy kevés gólt kaptunk, tehát a védekezés rendben volt. Amiatt viszont kritikusnak kell lennünk, hogy az emberelőnyeinket nagyobb százalékban kellett volna kihasználnunk. Szerencsére ez most így elég volt. Remélem, hogy most már többször nem találjuk el a kapufát a tornán. Jól védett az ausztrál kapus, és emiatt túlhelyeztük a lövéseket. Végül a nem túlgondolt lövések mentek be – magyarázta az FTC-től külföldre igazoló pólós.

– Az uszodában uralkodó hangulatot nem lehet szavakkal átadni. Csodálatos, hogy egész Magyarország kint van, és nekünk szurkol. Reméljük, hogy továbbra is győzelmekkel tudjuk ezt meghálálni.

Rengeteg magyar lövés kötött ki a kapufán, esetleg az ausztrál kapus kezében. Rybanská Natasa felfedte, minden gólért keményen meg kellett dolgozniuk.

– Örülök, hogy bementek a lövéseim, mert úgy éreztem, hogy az összes gólért vért izzadtunk. Nagyon nehéz volt betalálni, úgy éreztem, hogy mindegyik lövés a kapufán kötött ki, esetleg kivédték vagy el sem jutottak a kapuig. Jó érzés volt, hogy a lányok bíztak bennem, és nekem adták a labdát annak ellenére is, hogy az első lövés nem ment – fogalmazott az UVSE játékosa, majd ő is megdicsérte a közönséget. – Hihetetlen érzés így játszani. Mindegyik sportolónak azt kívánom, hogy megtapasztalhassa, milyen így játszani, én libabőrös voltam végig. Olyan extázisba kerül ettől az ember, hogy nem is fárad el. Emiatt én csak most vettem észre, hogy elfáradtam. Nagyon jó volt itt játszani, élveztük, várom a következő mérkőzést.

Magyari Alda arról beszélt, bár rengeteg energiát ad neki a közönség buzdítása, ez néha kissé megnehezíti a dolgát a találkozókon.

– Azt éreztem, mintha velem együtt irányítana a közönség. Feltölt engem ez a hangzavar. Fantasztikus érzés, mikor egyszerre kiabálják, hogy „hajrá, magyarok!”. Néha nehéz túlkiabálni őket a védekezésnél, de ez legyen a legnagyobb baj. Nagyszerű érzés ilyen közönség előtt játszani, és remélem, hogy örömet tudunk még okozni nekik – áradozott a 21 éves kapus. – A támadáshoz nem értek, ezt a lányokra bízom, de azt gondolom, hogy a hibákat ki fogjuk javítani. Szerintem hiába vezettek az ausztrálok, az összhang, a tudatosság és a tűz megvolt bennünk, így egy percig sem gondolták, hogy ma esélyük lehet ellenünk.

Bíró Attila dicséretekkel halmozta el a női válogatott tagjait a mérkőzés után.

– Az első negyedben védekezést kellett váltanunk, ami jól sült el, és gyakorlatilag a saját fegyverükkel győztük le őket. Mert nemcsak felvettük velük a versenyt fizikális értelemben, úszásban, hanem helyenként jobbak is voltunk. Talán a végeredmény is bizonyítja ezt. A védekezésünkkel nyertük meg ezt a mérkőzést. Ez a csapat már megmutatta néhányszor, hogy jól tud vízilabdázni, képes sok gólos, közönségszórakoztató meccset játszani. Most a harcosságunkkal győztünk, és megmutatta a csapat, hogy így is tud nyerni. Az edzőnek talán az a legnagyobb öröm egy ilyen mérkőzésen, hogy a csapata gyengébb támadójátékkal is tud nyerni – zárta értékelését a szövetségi kapitány.

Borítókép: Magyari Alda remek teljesítménnyel rukkolt elő az ausztrálok elleni negyeddöntőben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.