Neuer szerint igazságos eredmény született, Nagy könnyekig hatódott

A magyar labdarúgó-válogatott remek teljesítményt nyújtva 1-1-es döntetlent ért el Németország ellen a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. Nemzeti csapatunk egyetlen gólját Nagy Zsolt szerezte szombaton a Puskás Arénában, majd a mérkőzés után könnyek között értékelt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 11. 23:50
20220611 Budapest Puskás Aréna Magyarország Németország labdarúgás válogatott Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsolt két és fél évvel ezelőtt mutatkozott be a magyar válogatottban. Szombat este, a Németország ellen 1-1-re végződött találkozón tizedik alkalommal húzta magára a nemzeti csapat mezét, és a kisebb mérföldkövet góllal ünnepelte. A Puskás Akadémia védője először talált be a válogatottban, a történtek hatására igencsak elérzékenyült, az M4 Sportnak könnyek között nyilatkozott.

– Minden lepörgött előttem. Az, ahogy 2019-ben bekerültem a válogatottba, az azóta átélt mélypontok. Hatalmas boldogság ez nekem, hiszen sokat küzdöttem. Szeretnék köszönetet mondani az orvosi stábnak, hogy helyre tudott hozni erre a mérkőzésre. Nélkülük nem tudtam volna pályára lépni. Emellett köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem eddig, a családomnak és a szövetségi kapitánynak – fogalmazott Nagy.

szerint jobb helyzetkihasználással győzhetett volna a magyar csapat, ugyanakkor ő a döntetlennel is elégedett.

– A mai mérkőzés után le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt. Azt gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk, mindenki kitette a szívét a pályára. Nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal, bár nyerhettünk is volna, voltak nagy helyzeteink. Nekem is volt egy nagy lehetőségem, de a kapus sajnos jól védett – értékelt a Fehérvár védője, majd elárulta, szerinte válogatottunk mivel tudja megnehezíteni a legjobb csapatok dolgát is: – A kompaktsággal, csapategységgel. A védekezésünk néhány minimális hibán kívül rendben van, és úgy gondolom, hogy a támadójátékunk is egyre hatékonyabb az ilyen csapatok ellen is. Megpróbáljuk a következő három mérkőzésen is megnehezíteni a dolgukat, és pontokat szerezni – ígérte Fiola.

A 32 éves futballista hozzátette, korai lenne kijelenteni, hogy a válogatottnak az A dívizióban van a helye.

– A világ legjobb csapatai, illetve játékosai ellen játszunk. Nekünk minden meccsen a maximumot kell nyújtani. Azt gondolom, hogy ez ma és az angolok ellen sikerült is, viszont Olaszországban ez nem így volt.

Manuer Neuer szerint igazságos eredmény született egy jó hangulatú mérkőzésen.

– A mai napon egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet. Kevés helyzetünk volt, ennek részben a könnyelműségünk volt az oka. Nem tudtuk meglepni az ellenfelet, nem voltunk elég kreatívak. Ha pedig a kreativitás hiányzik, akkor nem lehet gólt lőni – mondta a német válogatott legendás kapusa, majd a bekapott gólról így nyilatkozott: – Jó támadás volt. Négy-öt méterről esett a gól, ekkor már nem tudtam elmozdulni a másik irányba.

Borítókép: Nagy Zsolt első gólját szerezte a válogatottban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.