Dibusz: Ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem a Fradiban

A ferencvárosi játékosok érthetően érzelmesen nyilatkoztak a Slovan Bratislava elleni 4-1-es győzelem, az 5-3-as összesítéssel kivívott továbbjutás után a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. Dibusz Dénes egyenesen ferencvárosi pályafutása eddigi legfontosabb meccseként jellemezte a találkozót, pedig már nyolc és fél éve a klub futballistája.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 1:34
20220727 Pozsony Slovan Bratislava FTC BL selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sikerült kiköszörülnünk a csorbát és a hazai vereség után kárpótoltuk a szurkolóinkat. Remélem, a múlt heti vereség így meg van bocsátva – mondta az M4 Sportnak nyilatkozva Dibusz Dénes. – Lehet, jobb is, hogy így alakult, mert így egyértelmű volt a feladat mára. Nem kényelmesedhettünk el, élet-halál meccs várt ránk. A csapat átérezte a mérkőzés súlyát, még több munkát fektettünk bele ebbe a találkozóba.

A Slovan kapufájánál szerencsénk is volt, de teljes mértékben rászolgáltunk a továbbjutásra, irányításunk alatt tartottuk a meccset.

A végén már le-le maradtunk, ahogy fáradtunk, akkor már be tudtak szorítani minket, ám nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Szerencsére más volt a találkozó forgatókönyve, mint a múlt héten, és így egy örökké emlékezetes győzelmet arattunk.

A válogatott kapus a jövő kilátásait így elemezte:

– Nyugalmat adhat ez a győzelem, mert így már biztos a csoportkör – utalt Dibusz arra, hogy az FTC a legrosszabb esetben is az Európa-konferencialiga főtábláján szerepelhet majd az ősszel. – De a célunk továbbra is a Bajnokok Ligája csoportköre. A következő ellenfelünkön (az azeri Qarabag) sem lehetetlen túljutni, most azonban ki kell pihenünk ezt a mérkőzést, és addig még vár ránk egy bajnoki is a Puskás Akadémia ellen. Fontos, hogy jól kezdjük a bajnokságot. A mai nap még az ünneplésről szól, ám holnaptól már kőkeményen készülünk a következő feladatokra.

Dibusztól megkérdezték, a Slovan elleni párharc hol helyezkedik el ferencvárosi pályafutásában.

– Nagyon elöl. Voltunk mélyen, aztán nagyon magasan, a vége pedig óriási katarzis volt.

Most azt mondom, hogy érzelmileg ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem.

Zachariassent is megérintette a pozsonyi miliő

Kristoffer Zachariassen alaposan kivette a részét a sikerből, hiszen az első mérkőzésen ő szerezte a Fradi gólját, és a visszavágón is betalált, övé volt a második találat.

– Hihetetlen érzés ez, fantasztikus támogatást kaptunk a szurkolóktól, és az is hihetetlen, hogy a meccs végén ki tudtuk harcolni a továbbjutást. Még most sem hiszem el. A második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, megint rögzített játékhelyzetből kaptunk gólt, ami sosem jó, de utána visszatértünk a mérkőzésbe.

Nagy győzelem ez a klubnak, a szurkolóknak és az összes magyar embernek.

Botka tartott a kiállítástól

Botka Endre, a zöld-fehérek jobbhátvédje úgy nyilatkozott, annyira felpörgött a visszavágóra, hogy szinte biztos volt a kiállításában.

– Úgy készültem erre a meccsre, száz százalék, hogy kiállítanak, ez majdnem meg is valósult... A csapat higgadt tudott maradni, a kapott gól után is fókuszáltak maradtunk és kézben tudtuk tartani a találkozót.

Talán soha nem éreztem még akkora örömöt és felszabadultságot, mint Adama Traoré góljánál.

A meccs előtt nagyon izgultam, ami nem jellemző rám. Tudtam és átéreztem, hogy mekkora a jelentősége ennek a mérkőzésnek.

Borítókép: Katarzis. vezényli a fradisták ünneplését (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.