Elgázolták Valter Attilát Olaszországban, eléggé ijesztően néz ki

A tervezettnél hamarabb ért véget Valter Attila magashegyi edzőtáborozása Olaszországban, aminek szomorú oka van: első számú kerékpárversenyzőnket egy motoros elgázolta Bormióban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 22. 6:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág világelitjébe tartozó Groupama–FDJ-t erősítő a múlt héten még arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Fetter Erikkel, az EOLO–Kometa versenyzőjével megérkezett Livignóba, és a már jól bevált helyen kiváló körülmények közepette tréningezhetnek. (Tavasszal mindketten indultak a Giro d’Italián.)

„Ennél jobb helyet nem ismerek a szezonközi felkészüléshez! A világ legnyugisabb helye, ráadásul magaslaton. Pár nap akklimatizáció, aztán jöhet a Stelvio, Mortirolo vagy a Gavia!”  – posztolta Valter Attila, megemlítve a Giro d’Italia legendás hegyei közül hármat.

Versenyzőink csütörtök éjjeli bejegyzéséből sajnos az derült ki, hogy nem lett „nyugis” az edzőtáborozás…

„Tegnap az edzés során elütött egy motoros Bormio közelében. Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni. Azonnal rengetegen megálltak és segítettek, viszonylag hamar a Sondaloi kórházban voltam.  Óriási szerencsémre semmim sem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt. (Ide egy könnyesen nevető emoji került – a szerk.) Végig magamnál voltam, és utólag visszagondolva, nem tudom, mit tehettem volna másképp, de sajnos az ilyen dolgok előfordulnak. A motorossal is megbeszéltük a történteket, nincs harag köztünk, hiszen attól nem gyógyulok gyorsabban. Ezzel a tábor sajnos véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek. Amint többet tudok arról, hogy ez mit változtat a versenynaptáramon, jelzem nektek! Hálás vagyok, hogy ennyire ritkán fordul elő velem ilyen, és akkor is figyel rám a védőangyalom. Vigyázzatok magatokra!” – írta Valter Attilla, és egy friss fotót is megosztott magáról.

Mi tagadás, nem néz ki jól, de bizony sokkal rosszabbul is járhatott volna…

Mi mást mondhatnánk, mint amit már több százan kívántak neki a közösségi oldalán: mielőbbi felépülést!

Baleset a Tour de France-on

Sajnos a Tour de France 18., csütörtöki szakaszán is történt baleset, íme:

Borítókép: Valter Attila megúszta törés nélkül a balesetet (Forrás: Facebook/Attila Valter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.