„Dárdai kilőtte a Kölnt” – a német lapok szerint ez sokkoló volt + videó

Amint arról beszámoltunk, a Mol Fehérvár FC hatalmas meglepetésre idegenben 45 ezer néző előtt 2-1-re legyőzte a német Bundesligában szereplő 1. FC Kölnt a labdarúgó Európa-konferencialiga rájátszásának első mérkőzésén. A német lapok szerint a székesfehérváriak sokkolták a Kölnt, azonban a párharc szerintük még korán sincs lefutva. Ezt a Vidinél is így látják.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 08. 19. 12:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Dárdai kilőtte a Kölnt” – ezzel a címmel hozta le az 1. FC Köln–Fehérvár FC mérkőzésről szóló beszámolóját a német Bild. A Nemzeti Sport lapszemléjében kiemeli, hogy a német szaklap szerint a mérkőzés jól indult a hazaiak szempontjából, azonban a piros lap után a Kölnt „felfalták”. Az újságírók „8 perc alatti kiütésről” írnak, viszont megjegyzik, hogy a németek az emberhátrány ellenére is sokat támadtak a második félidőben, és a párharc még nem dőlt el.

A Kicker arról ír, hogy Julian Chabot kiállítása a 20. percben volt az, ami mindent megváltoztatott. A Bildhez hasonlóan arról számol be, hogy a Köln jobban kezdett, azonban a fehérváriak feltüzelték magukat a 20. perc után és megfordították a mérkőzést.

„A korai kiesés fenyegeti a Kölnt” – írja a Sport1.de. A lapnál úgy látják, hogy meglepetést okozott a Fehérvár az idegenbeli győzelemmel. Beszámolójukban azt is megemlítik, hogy a német klubnak nagy szüksége lenne a csoportkörbe jutásért járó pénzre, mivel az anyagi helyzete jelenleg nem a legfényesebb.

A Die Welt szerint nagy nyomás alatt kell majd a Kölnnek játszania a visszavágón. A lap kiemeli, hogy a 20. perctől emberhátrányban futballozott a Bundesligában szereplő együttes, viszont a piros lapig jobb volt a Fehérvárnál.

„Csalódással kezdődött a kölniek visszatérése Európába” – áll a Kölner Stadt-Anzeiger címlapján. A helyi újságban kiemelik, hogy nagy volt a zavar a hazaiak védelmében. Emellett azt írják, hogy a lendületes játékuk ellenére nem tudtak egyenlíteni, így hátrányban várhatják a visszavágót.

A találkozón a Köln a 13. percben Florian Dietz révén szerezte meg a vezetést, Budu Zivzivadze a 33.-ban egyenlített, Dárdai Palkó pedig a 40.-ben szerezte a Vidi győztes találatát.

– Nagyon boldogok vagyunk, és annak is örülök, hogy én lőttem csapatunk második gólját, sikerült jól eltalálnom és a léc alá lőnöm a labdát. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy még csak a párharc felénél vagyunk, ma este még örülünk, holnaptól azonban már a visszavágóra kell készülnünk. Ellenfelünk fizikális, erős csapat, ezt most is bizonyították, nem véletlenül szerepelnek a német Bundesligában, de így is pariban voltunk velük. Jövő héten hazai pályán is szeretnénk meglepetést okozni – nyilatkozta Dárdai Palkó a Mol Fehérvár honlapján.

A kapus Kovács Dániel a következőket mondta:

– Fantasztikus élmény volt a mai mérkőzés, kiváló lehet a kölnieknek minden második héten ilyen atmoszférájú stadionban pályára lépni. Küzdöttünk egymásért, hajtottunk, megmutattuk, hogy csapatként mire vagyunk képesek. Próbáltuk minél többet birtokolni a labdát és pozíciós játékot játszani, ez hellyel-közzel sikerült is, valamint sikerült két remek gólt is szereznünk. Kiemelném a küzdést és a csapatszellemet, ami a második félidőben védekezésben is sokat segített nekünk.

Borítókép: Dárdai Palkó remekül játszott Kölnben (Forrás: Molfehévárfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.