Dárdai Pál szerint a Köln biztosan szerez majd gólt Székesfehérváron

A Mol Fehérvárt a csütörtök esti, a Köln otthonában aratott bravúros, 2-1-es győzelmét követően már csak egy lépés választja el az Európa-konferencialiga csoportkörébe jutástól, a visszavágót csütörtökön 19 órától játsszák a Mol Aréna Sóstóban. A korábbi magyar szövetségi kapitány és Hertha-vezetőedző Dárdai Pál szerint a Vidinek a továbbjutáshoz legalább egy gólt szereznie kell – vagyis a vendégek is betalálnak majd.

Magyar Nemzet
Forrás: Molfehervarfc.hu2022. 08. 22. 7:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi mérkőzésen a Vidi győztes gólját Dárdai Palkó szerezte, aki a 41. percben Zivzivadze remek passza után éles szögből vágta védhetetlenül a labdát a kapu jobb felső sarkába. A fehérvári győzelmet hozó mérkőzést és fia győztes gólját élőben, a kölni RheinEnergieStadionban látta a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány és Hertha-vezetőedző, aki a Mol Fehérvár honlapjának nyilatkozott.

– Nagyon nagy értéke van ennek a győzelemnek. Nagy szerepe volt a vezetőedzőnek és a szakmai stábnak abban, hogy ilyen terhelés közepette ilyen jól játszottak és így küzdöttek a srácok. A meccs előtt olyan eredményben bíztam, ami után van esély a hazai visszavágón a csodára, de a csoda már előbb, Kölnben megtörtént. Hazai labdabirtoklási fölény ide vagy oda, a kölniek a két nagy helyzetükből értékesítettek egyet, a Vidi két gólja viszont szép kombinációk után, gyönyörűen kidolgozott támadásokból született, tehát a százszázalékos helyzetek számában sincs semmi okunk panaszkodni. Láthattuk, hogy a német játékosok erejük teljében vannak, a második félidőben tíz emberrel is dominálni tudták a játékot, hozzá vannak szokva ehhez az iramhoz. A mieinket feldobta a remek atmoszféra, előnyben vagyunk, nagyon szurkolok, hogy ezt hazai pályán sikerüljön megtartani. Úgy gondolom, minimum egy, de lehet, hogy több gólra is szüksége lesz a Vidinek a visszavágón, mert kilencven percen keresztül nagyon nehéz lesz tartani a kölnieket. Nagyon jó napot kell kifogni, kell egy jó kapusteljesítmény, ne legyen sérülés, ne legyen piros lap és meglegyenek a jó kombinációk a játékban. Nagyon nehéz mérkőzés lesz a visszavágó is, remélem, tele lesz a stadion és a szurkolók végig buzdítják majd a csapatot. Természetesen én is a helyszínen szurkolok majd a Vidinek!

A játékosként 61 válogatott mérkőzésen pályára lépő Dárdai Pál arról is beszélt, milyen érzés volt a stadionban átélni fia csodálatos gólját:

– Palkónak az utánpótlásban és a felnőtt csapatnál is voltam edzője, így sok, a csütörtökihez hasonló gólt láttam már tőle. Jó ritmusban mozdult be, szép passzt kapott, ilyenkor rendkívül gyorsan kell döntést hozni, hogy az alsót vagy a rövid felsőt célozza meg, jó döntést hozott, a lövés pedig védhetetlen volt. Egy ilyen gól és győzelem ennyi néző előtt életre szóló emlék, ezt már nem veheti el senki. Történelmi tett, amit a Vidi csütörtök este elért Kölnben.

A német sajtóvisszhangokkal kapcsolatban Dárdai elmondta, a többség a vereség után is már előre néz.

– A mérkőzést követő napon Németországban is foglalkoztak a Köln vereségével, ilyenkor ott is megjelennek a kritikák, de ezt nem húzzák napokig, gyorsan túllépnek rajta. Annak idején a válogatottnál is ezt akartam elérni, hogy álljon be mindenki a csapat mögé, támogassák őket, ez sikerült is, és ez szerencsére a nemzeti csapat mellett azóta is megvan. Németországban ez már nagyon régóta így van, megfogalmazzák a kritikát, de utána már a következő meccsre koncentrálnak. A kölniek magabiztosan nyilatkoztak a mérkőzést követően is, bíznak a továbbjutásban. Olvastam egy olyan véleményt, mely szerint a Vidi Németországban egy másodosztályú élcsapat lenne, de ezzel nem kell foglalkozni, sőt ennek is erőt kell adnia a hazai visszavágóra, hogy bebizonyítsa a csapat, hogy igenis meg tudják csinálni! – nyilatkozta Dárdai Pál.

A Mol Fehérvár FC tájékoztatása szerint a csütörtöki visszavágóra hétfőn, kedden és szerdán magyar személyi igazolvánnyal is lehet jegyet vásárolni a hazai szektorokba. A meccs napján nem lesz jegyértékesítés. A részletek ITT találhatók.

 Ivan Petrjak távozott „A Shaktar Doneckben folytatja pályafutását Ivan Petrjak! Az ötszörös ukrán válogatott szélsőt éppen a Sahtartól vásároltuk meg 2019 nyarán, most bő három év után visszatér a 13-szoros bajnokcsapathoz. Ivan Vidi-mezben 128 tétmérkőzésen 28 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki. Köszönjük a klubért végzett munkáját és további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – írja a molfehervarfc.hu.

Borítókép: Dárdai Pál a visszavágón is a helyszínen szurkol (Forrás: Molfehérvárfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.