Kiakadt a Kisvárda edzője a csapata kiütéses veresége után + Videó

A labdarúgó NB I tavalyi ezüstérmese, a Kisvárda 3-0-ra kikapott a norvég Molde otthonában az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában. A találkozó után Török László, a magyar csapat edzője a VAR-t hiányolta. Nem is alaptalanul.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 7:25
Török László
Török László Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda 3-0-ra kikapott a norvég Molde otthonában a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában. A magyar csapat edzője, Török László az első ránézésre sima végeredmény ellenére elégedett volt a csapata hozzáállásával, és a videóbíró intézményét hiányolta a mérkőzésen. A felvételek alapján igaza lehet, ugyanis több mint valószínű, hogy a norvég együttes első találatát lesállás előzte meg.

Íme a gól:

Török László nem is hagyta szó nélkül az első találatot, de másról is beszélt a Kisvárda kispadján a szezon előtt debütáló szakember.  Megérdemelt a Molde győzelme. Az első kapott gólig működött mindaz, amit elterveztük, kettős védelmi vonalat húztunk a kapu elé. Meg kell jegyezni, hogy az első gólt les előzte meg, erről a lefújás után meggyőződhettünk. Ilyen szintű meccseken miért nincs VAR, amikor egyes országok már a harmadosztályban is alkalmazzák? Összességében nem vallottunk szégyent, sokáig jól helytálltunk– idézte az edzőt a klubja honlapja. 

A Molde mestere, Erling Moe egyebek mellett a Kisvárdát méltatta. – Jó csapattal találkoztunk, és örülünk, hogy ilyen riválissal játszottunk, egyben tanulság, hogy kevesebb lehetőséget kell adnunk a vetélytársnak. A legnehezebb az a futballban, hogy megtörjük az ellenfelet, mert sokszor azon bukunk el, ha alábecsüljük. Viszont úgy sem mehetünk neki a meccsnek, hogy lemossuk a pályáról. Ami pedig Datro Fofanát illeti, kevesen tudnak olyan gólt szerezni, mint ő – mondta a norvégokat irányító tréner. 

A 3-0-ra végződő párharc visszavágóját augusztus 11-én, csütörtökön 21 órától rendezik a magyar csapat otthonában.

Borítókép: Török László a VAR-t hiányolta (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.