Brutalitás és arcátlanság: nem kellett VAR a piroshoz

A Manchester City simán, 3-0-ra legyőzte a Wolverhamptont a Premier League nyolcadik fordulójában, de a találkozó egy brutális szabálytalanságról marad emlékezetes.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 16:06
Nathan Collins Jack Grealish
Wolverhampton Manchester City Premier League 2022 Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Erzsébet királynő halála után a hét végén újraindult a Premier League, igaz, több találkozót, köztük a Chelsea–Liverpool rangadót ismét elhalasztottak.

A címvédő Manchester City viszont pályára lépett, s a Wolverhampton számunkra is kellemes emlékű otthonában nem is várt sokat a vezetés megszerzésével: már az első percben betalált, majd a Bajnokok Ligájában szerzett káprázatos győztes gólja után a bajnokságban is eredményes volt Erling Haaland.

Grealishre a 33. percben sokkal kellemetlenebb élmény vált: megérkezett a Wolves ír védője, Nathan Collins.

Collins brutális szabálytalanságát azzal az arcátlansággal tetézte, hogy azonnal mutatta, ő bizony a labdát találta el.

Ezzel azonban nem tudta megtéveszteni Anthony Taylor játékvezetőt, akinek nem volt szüksége a videóbíró segítségére ahhoz, hogy kiállítsa a magáról megfeledkezett futballistát.

A mozdulatról Nigel de Jong 2010-es világbajnoki döntőben elkövetett szabálytalansága is eszünkbe juthatott, s talán Collins is abból az esetből kiindulva remélte, hogy megússza sárgával a dolgot. Persze De Jong legalább nem mutatott az eset után a labdára.

A City emberelőnyben már csak egy gólt lőtt, Phil Foden révén, de így is sima, 3-0-s győzelmet aratott, és átmenetileg a Premier League élére állt, megelőzve a holnap pályára lépő Arsenalt.

Borítókép: Nathan Collins és Jack Grealish (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.