Húsz percig tartott a kisebb csoda, aztán jött a realitás

A magyar női jégkorong-válogatott húsz percen át tudta tartani magát az Egyesült Államok elleni világbajnoki negyeddöntőben, utána aztán kegyetlenül érvényesült a nagyobb tudás, a tengerentúliak végeredményben 12-1-re kiütötték a mieinket, akik legalább megszerezték a becsületgólt.

Magyar Nemzet
2022. 09. 01. 18:24
magyar női jégkorong-válogatott
magyar női jégkorong-válogatott Forrás: MJSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak már a 2. percben megszerezték a vezetés, ami előrevetítette a súlyos vereséget. Ám a magyar válogatott az első húsz percben nem adta könnyen a bőrét, ebben a játékrészben nem is kapott több gólt, noha a kapura lövési arány (18:1) már ekkor is egyértelműen árulkodott az erőviszonyokról. Úgy is fogalmazhatunk, a virtus addig tartott ki, amíg el nem fogyott az erő.

A folytatásban aztán az idei téli olimpia ezüstérmesei már jobban összpontosítottak, s hat perc alatt berámoltak négy gólt, amivel a tisztes vereség reménye is tovaszállt. Szépítő gólra azonban így is volt lehetőség, a mieink kettős emberelőnyben is próbálkozhattak, mindhiába. Aztán folytatódott az amerikai gólgyártás, a második húsz perc 10-0-val ért véget. Az utolsó harmadra az USA szerencsére visszavett a tempóból, s 11-0 után megadatott, amire vágyhattunk: az 53. percben Huszák Alexandra beütötte a becsületgólunkat.

Ezután az amerikaiak már csak egy gólt szereztek, végeredményben tehát 12-1-re nyertek. Nagy különbség, nem vitás, de nem tragédia, ez a realitás.

Borítókép: A csapategység rendben van (Forrás: MJSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.