Lang Ádám magára vállalta a második olasz gólt

A válogatott védője bevallotta, hogy hibázott a második olasz gól előtt, mert jobb helyezkedéssel lesre tudta volna állítani az ellenfél csatárát, Gnontót. A ciprusi Omonia Nicosiában légióskodó védő kiemelte: az a különbség a topjátékosok és a magyar válogatott tagjai között, hogy utóbbiak a hibájuk után hajlamosak „belekeseredni” a helyzetbe, és ez még érezteti a hatását a következő helyzetben. A kiemelkedő futballisták sokkal hamarabb túlteszik magukat a hibáikon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 27. 8:18
LANG Ádám
Budapest, 2022. szeptember 26. Lang Ádám (b) és az olasz Federico Dimarco a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Keserű a szánk íze. Szerettük volna szépen lezárni az eddigi remek sorozatunkat, a Nemzetek Ligája-szereplésünket. De búcsúmeccse az eredményt tekintve sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Nem tudom, hogy minek köszönhető, de sajnos a mérkőzés elején több egyéni technikai hibát követtünk el, ami eddig nem volt ránk jellemző. Nyilván nem egyszerű fenntartani a legmagasabb szintű koncentrációt, és hiba nélkül futballozni. Ez még a nagyoknak sem mindig sikerül. Sajnos az olaszok kihasználták a hibáinkat, az első gól is egy ilyen helyzet után született, a másodikat is ebbe a kategóriába sorolom. 

Ott helyezkedési hibát követtem el, rossz döntést hoztam, jól indult be Gnonto, az olaszok csatára, és ott elmentem vele, követni kezdtem. Ha nem ezt teszem, valószínűleg lesen akad el az olaszok támadása. De ez többet nem fog előfordulni a részemről.

Látni kell, hogy még mindig egy úton vagyunk, tanulási folyamat zajlik. És ne felejtsük el, az olasz csapat jól futballozott. Még mindig tanulunk, van hova fejlődnünk – értékelt a 29 éves védő. Hozzátette: jó a közösség a válogatottnál, intelligens srácok alkotják a csapatot, és ezért állítja, hogy a hibákból tanul a válogatott. – Az Eb-selejtezőkre készen fog állni a csapatunk – mondta a ciprusi Omonia játékosa az olasz válogatott 2-0-s győzelmével zárult Nemzetek Ligája-mérkőzés után.  

A három belső védő, és végigjátszotta a Nemzetek Ligája-sorozatot. Vajon ennyit számít a bizalom? – Nem csak a bizalom fontos, az is számít, de elképesztő munka zajlik a háttérben, minden apró részletre figyelünk. 

Az ember azt érzi, hogy meg van becsülve, van terv a mérkőzések előtt. Mindenki azért dolgozik, hogy mi, labdarúgók a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani a pályán. Hangsúlyozom, a magyar válogatott nagyon jó közösség, s az ember társas lény, és ha ilyen társasághoz tartozik, boldog, és azt tudja nyújtani, amire képes. Ezek a faktorok is nagyon fontosak, és mi erre építhetünk. 

Ha akad egy-két technikai hiba, le tudjuk hajtani a fejünket, de egyébként ez benne van a futballban. A topjátékosok viszont ezt elfelejtik, mert tudják, hogy jön a következő lehetőség, és a hiba benne van a játékban. Mi viszont még mindig kicsit belekeseredünk a hibáinkba, és a következő szituációkra ez még hatással van.

Lang az Eb-selejtező sorozaton arra épít, hogy ha meg tudta mutatni a válogatott, hogy a jobb csapatok elleni is képes labdát tartva dominálni, akkor ezt a formát kell átmentenie. – Jó alapokra támaszkodhatunk, ezt meg kell őrizni, és hitet, önbizalmat kell magunkkal vinni az Eb-selejtezőkre.

Abból építkezhetünk, hogy jó csapatok ellen tudtunk labdát birtokolni, többször is nehéz helyzetbe tudtuk őket hozni. Igazán örömteli, hogy képesek vagyunk dominálni topcsapatok ellen, és ha ezt egyszer, kétszer, háromszor meg tudjuk csinálni, akkor miért ne lehetne megcsinálni mások ellen is? Az a következő feladat, hogy a kisebb csapatok ellen is tudjunk dominálni, jól és eredményesen futballozni 

– mondta a védő.

Arra a felvetésre, hogy kilenc éve a hollandok elleni 8-1-es vereség után Szalai Ádám élesen kritizálta a magyar futballt, s mára úgy tűnik, ennek már nincsen nyoma, Lang így válaszolt.

– Megtaláltuk a megfelelő embert, akinek türelmet kell adni. A Rossiba vetett bizalom beérett, és ez a jövőben gyümölcsözni fog – mondta az 52-szeres válogatott labdarúgó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.