Lewis Hamilton csak a sor végéről rajtolhat Monzában

Immár negyedszer kell erőforrást cserélni a hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton autójában, így a brit versenyző a rajtrács végéről rajtol a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 08. 18:53
HAMILTON, Lewis
Zandvoort, 2022. szeptember 4. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíján a zandvoorti pályán 2022. szeptember 4-én. MTI/AP/EPA pool/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény második felében egyre több versenyzőnek van szüksége olyan erőforráselemekre, amelyekkel túllépik a szabadon felhasználható mennyiséget. Jó példa volt erre Belga Nagydíj, amelyen a mezőny csaknem a fele kapott büntetést egyes motoralkatrészek cseréje miatt.

Monzában már csütörtökön biztossá vált, hogy ezt a hétvégét sem ússza meg a mezőny büntetés nélkül. Mercedesébe ugyanis bekerül a negyedik erőforrás, ami miatt a hétszeres világbajnok csak a rajtrács végéről kezdheti meg az Olasz Nagydíjat – írja a Nemzeti Sport.

A cserére főként azért van szükség, mert az erőforrás némileg sérült, amikor Hamilton Fernando Alonsóval ütközött a spái futam első körében.

– A harmadik erőforrásom vadonatúj volt Belgiumban, de még mindig dolgoznak rajta, ezért kell most negyediket használnunk – árulta el Hamilton. – Remélem, hogy még tudjuk majd használni ez utóbbi erőforrást is a szezonban később, de most a mezőny végéről kell kihoznom a legtöbbet. Nem lehet rosszabb ez a hétvége, mint a spái volt, sokkal jobbra számítok.

Hamilton eddig ötször győzött Monzában, akárcsak a hozzá hasonlóan hétszeres világbajnok, legendás német Az Olasz Nagydíj időmérő edzését szombaton 16 órakor rendezik, az 53 körös futam pedig vasárnap 15 órakor rajtol.

Borítókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíján a zandvoorti pályán 2022. szeptember 4-én (Fotó: MTI/AP/EPA pool/Christian Bruna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.