Megint gól nélkül, a B divízióban folytatják az angolok

Olaszország 1-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában, így a Roberto Mancini csapata megőrizte esélyét a csoportelsőségre, de ehhez nyernie kell hétfőn, a Puskás Arénában. Az angolok viszont már biztosan kiestek a B divízióba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 22:47
Harry Maguire Italy v England Nations League
Harry Maguire Anglia, Olaszország-Anglia, Nemzetek Ligája 2022 Fotó: UEFA.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első percekben úgy tűnt, Roberto Mancini jól feltüzelte azokat a játékosokat, akikre számíthatott az Anglia elleni Nemzetek Ligája-meccsen: az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak a milánói San Siróban rendezett találkozón.

A klubszinten Angliában, a West Hamben játszó Gianluca Scamacca közeli fejese után Nick Pope (Newcastle) a kapufa segítségével hárított. A kezdeti rohamot még néhány kisebb lehetőség kísérte, aztán viszont az angolok vették át az irányítást, legalábbis sokkal többet volt a vendégeknél a labda.

Ezt azonban helyzetekre nem tudta váltani Gareth Southgate legénysége, (Dortmund) lövését is gond nélkül védte Gianluigi Donnarumma (PSG), akit ezúttal is füttyszó fogadott volt klubja, az AC Milan otthonában.

Három félidő után is gól nélkül állt egymás ellen az olasz és az angol válogatott a Nemzetek Ligájában.

A második félidő pörgősebben indult, mint az első, az angolok csak szerették volna megszerezni az első győzelmüket az idei kiírásban.

Mégsem ők szakították meg a párharc góltalanságát, hanem a Napoli támadója, Giacomo Raspadori, aki a tizenhatos vonaláról tekert Pope kapujába.

Az angolok ezzel az eredménnyel már biztos kiesőnek számítottak. A legutóbbi világbajnokság gólkirálya, (Tottenham) egy támadáson belül kétszer is próbára tette Donnarummát, de az olasz kapus állta a sarat.

Federico Dimarco (Inter) beadási kísérlete kis híján eldöntötte a meccset, a kapufát találta el. A hatperces hosszabbítás harmadik percében Declan Rice (West Ham) távoli lövését kellett még hatástalanítania a hazai kapusnak, Bellingham pedig kapu fölé fejelt. Angol gól ezúttal sem született, ahogy egyetlen büntetőt leszámítva az egész sorozatban nem ünnepelhettek a Háromoroszlánosok.

Anglia kiesett a B divízióba, Olaszország jön csoportdöntőt vívni Magyarországra, de csak győzelemmel juthat az NL-négyes döntőbe, a döntetlen a Németországban győztes magyar válogatottnak kedvezne hétfőn.

Bosnyák, grúz és észt feljutás

Pénteken valamennyi divízióban zajlott mérkőzés a Nemzetek Ligájában. A bosnyákok megnyerték a Montenegró elleni délszláv rangadót, ezzel bebiztosították, hogy a negyedik kiírásban ismét az elitben szerepelhetnek. A kiesés kétesélyes maradt: Finnország és Románia meccse döntetlennel ért véget. A románok nem nevezték a meccskeretbe a felnőtt válogatottba először meghívott csángó labdarúgót, Marius Corbut.

A C ligában a grúzok vívták ki a feljutást, az Észak-Macedónia elleni 2-0-s győzelem során a második gólhoz a fehérvári Budu Zivzivadze adta a gólpasszt a Napoli csatárának, Hvicsa Kvaracheliának. Itt az utolsó hely sorsa is eldőlt, de ez még nem jelenti Gibraltár kiesését, a C divízió csoportnegyedikjeire osztályozó vár 2024 márciusában.

Észtország továbbra is hibátlan maradt a D ligában, ezzel bebiztosította feljutását.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 5. forduló

Olaszország–Anglia 1-0 (0-0)
Gól: Raspadori (68.)

A csoport másik meccsén: Németország–Magyarország 0-1

Az állás
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8
3. Németország 6
4. Anglia 2 (már kiesett)

B divízió, 3. csoport

Bosznia-Hercegovina–Montenegró 1-0
Finnország–Románia 1-1

Az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 11 pont (már feljutott), 2. Montenegró 7, 3. Finnország 5, 4. Románia 4.

C divízió, 4. csoport

Grúzia–Észak-Macedónia 2-0
Bulgária–Gibraltár 5-1

Az állás: 1. Grúzia 13 pont (már feljutott), 2. Észak-Macedónia 7, 3. Bulgária 6, 4. Gibraltár 1.

D divízió, 2. csoport

Észtország–Málta 2-1

Az állás: 1. Észtország 9 pont/3 mérkőzés (már feljutott), 2. Málta 6/4, 3. San Marino 0/3.

Borítókép: Harry Maguire mozdulata mindent elárul az angolok tanácstalanságáról (Fotó: UEFA.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.