Reptéri sztrájk nehezíti a fradisták hazajutását Franciaországból

Csütörtökön 18.45-kor kezdődik a Ferencváros labdarúgó-csapatának második mérkőzése az Európa-liga csoportkörében, ezúttal az AS Monaco otthonában. Nyolcszáz magyar szurkoló kísérte el az együttest, de közülük sokan még nem tudják, hogyan jutnak haza, ugyanis reptéri sztrájk miatt törölték a pénteki járatukat.

2022. 09. 15. 12:44
null
20220720 budapest grupama arena ftc szlovan bratislava labdarugas havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Éjjel fél kettőkor kaptunk sms-t a repülőtársaságtól, hogy törölték a járatunkat, amelyre jegyet váltottunk a hazaútra, így sokan csak reggel szembesültünk a problémával, amire megoldást kellene találni. Jelenleg a kilátástalanság a legrosszabb, mert fogalmunk sincs, hogyan jutunk haza – árulta el lapunknak Mayer Zsolt, a bajba jutott Fradi-szurkolók egyik Franciaországban tartózkodó tagja.

Információink szerint mintegy nyolcszáz drukker kísérte el Sztanyiszlav csapatát az AS Monaco elleni meccsre, közülük azonban sokan busszal vagy autóval utaztak, ám így is 100-150 fradistának kell most alternatív megoldást találnia a hazajutásra.

– Mi Nagykovácsiból érkeztünk, ahol nagyon összetartó a fradista mag. Bécsen keresztül repültünk a meccs helyszínéhez közeli Nizzába, és ugyanezen az útvonalon is szerettünk volna hazajutni pénteken – tette hozzá Mayer Zsolt.

Ahogy az a nizzai repülőtér hivatalos honlapján is olvasható, Franciaországban a légiforgalmi-irányítók lépnek sztrájkba pénteken, céljuk a magasabb fizetés és a jobb munkakörülmények kiharcolása, miután Európa egyik legzsúfoltabb légterét felügyelik.

A sztrájk miatt a helyi légiközlekedési hatóság arra kérte a repülőtársaságokat, hogy pénteki járataik számát a felére csökkentsék. Ez okozza a sok járattörlést, ami a Fradi-drukkerek egy részét is kellemetlenül érinti.

– Már gondolkodunk, hogy mi lehetne a megoldás, szóba került a busz, a vonat, az átjutás Olaszországba és onnan továbbrepülni, vagy maradni a hét végéig, amíg véget ér a sztrájk. De ez a térség, Monte-Carlo közvetlen közelében nem arról híres, hogy bármi megfizethető áron lenne. Ráadásul úgy értesültünk, hogy a repülőjegy árának visszatérítésén túl semmilyen kártérítésre nem számíthatunk a sztrájk miatt – fogalmazott Mayer Zsolt.

A hangulat ettől függetlenül remek a fradisták körében: – Mindenki pozitív, és hiszünk benne, hogy lehet reális esélyünk a győzelemre is a Monaco ellen – erősítette meg a nagykovácsi Fradi-szurkoló.

A török Trabzonspor ellen aratott hősies siker után az újabb bravúr is benne lehet a pakliban. A csapat a pályán sokat tehet azért, hogy szurkolói jobban viseljék a hazautazás váratlan terheit.

Borítókép: illusztráció. Fradi-drukkerek egy korábbi mérkőzésen a Groupama Arénában (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.