Zalánki Gergő fogadkozik: Elverjük a spanyolokat!

A Montenegró elleni győzelem után a magyar férfi-vízilabdaválogatott játékosai Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal egyetemben a világbajnoki címvédő Spanyolországtól sincsenek berezelve. Az elődöntő már pólóban is komoly magaslat, elkélne a támogatás. A csütörtök est hatkor kezdődő mérkőzésen, reméljük, a csapatkapitány Jansik Szilárd óhajának is eleget téve, végre jelentős létszámú magyar nézősereg verődik össze Splitben, a Spaladium Arénában.

Novák Miklós (Split)
2022. 09. 08. 10:05
ZALÁNKI Gergõ; FONDELLI, Andrea
Budapest, 2022. június 29. Zalánki Gergõ (b) és az olasz Andrea Fondelli a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A spanyol jelenleg a leggyorsabb, leg­összeszokottabb, tehát a legjobb gárda a mezőnyben – dicsérte az elődöntős ellenfelet a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még a Montenegró ellen 11-8-ra megnyert negyeddöntő után. Majd rögtön hozzátette, minden együttesnek van gyenge pontja.

Varga Zsolt nem csupán a világbajnokság, valamint az Európa-bajnokság eredményei alapján méltatja a spanyolokat, hanem személyes tapasztalat alapján is.

 

A mieink ugyanis az Eb előtt három napot Spanyolországban készültek, s öt közös edzést is tartottak a vendéglátókkal.

 

A két fél jól ismeri tehát egymást, a napi forma, valamint az dönthet, melyik tud kisebb meglepetést okozni a másiknak.

– Elverjük a spanyolokat!

nem szereti túlbonyolítani a dolgokat. Válogatottunk egyik kulcsembere Montenegró elleni is bizonyította, hogy nem ijedős alkat. Nyolc sikertelen kísérlet után kilencedszerre is vállalkozott a lövésre, s akkor végre betalált. – Meccs közben nem szoktam számolgatni, hányszor lövök kapura. Éreztem, hogy több lövésemet is fogta a kapus, de ezek között akadt azért több, kényszerből, a támadóidő végén eldobott labda. Olyankor nincs idő gondolkodni, lőni kell és bízni a szerencsében.

 

Rám különben sem jellemző a mérlegelés, ha úgy érzem, hogy lövőhelyzetben vagyok, huszadszorra is elvállalom

 

– beszélt egyszerre szakmai és lélektani szempontokról a Recco balkezes pólósa.

Csak remélhetjük, Zalánki a spanyolok ellen tartalékolta a gólokat, akik amellett, hogy a világbajnoki cím védői, a tokiói olimpia negyedik helyezettjei. A bronzmeccsen történetesen éppen a ­mieink győzték le őket, méghozzá meglehetősen simán, 9-5-re. A spanyoloknak itt, Splitben a csoportkör nem jelentett kihívást Hollandia, Románia és Németország társaként a C jelű négyesben, bár érdekesség, hogy a hollandokat csak egy góllal verték. A negyeddöntőben simán túlléptek az ­olimpiai ezüstérmes, vb-bronzérmes görögökön (9-5), ami megmutatja az erejüket.

Ha továbbra is brillírozik a kapuban, ha a védekezés mellett a támadójáték is hatékony lesz, ha Jansik Szilárd mellé felnő még két-három ember, mondjuk éppen Zalánki vagy Manhercz, akkor megnyerhetjük a meccset.

 

S persze a szurkolói támogatás is elkélne, ahogy arról Jansik beszélt még kedden.

 

Ma kiderül, az elődöntő – és remélhetőleg a döntő – ígéretére hányan gondolják úgy, hogy Split megér néhány napos kiruccanást az utószezonban.

Férfipólósaink bearanyozhatják az egyelőre szó szerint felhőtlen napokat.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, a csütörtöki elődöntők programja:
Magyarország–Spanyolország 18.00
Olaszország–Horvátország 20.30

Borítókép: válogatottunk balkezes klasszisa ígéri, lenyomjuk a spanyolokat

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.