A kapitány látja a hibákat, és ezt el is mondta a játékosainak

A Románia elleni 33-28-as győzelem nem altatja el Golovin Vlagyimir éberségét, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a tőle megszokott őszinte, nyers stílusban értékelt. Golovin mellett Szemerey Zsófi, Klujber Katrin és Kácsor Gréta is elmondta a véleményét.

Magyar Nemzet
2022. 10. 29. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben nem volt besegítés, kilépés a védekező játékosainktól. Látnunk kell, hogy sajnos hatvan percen keresztül sok technikai hibával játszottunk, és ez mindig öngól, lehetőség az ellenfélnek, hogy megbüntessen minket. Kiemelném a két kapusunk teljesítményét, ők nagyon sokat segítettek nekünk, nemcsak az első félidőben, hanem az egész mérkőzésen. Hozzáteszem, az első félidő biztonsági játékot hozott, nem csapatként játszottunk, hanem sok volt az egyénieskedés. A szünet után kicsit többet dolgoztunk. A kézilabda az a sportág, ahol egy ember nem elég a győzelemhez, erre felhívtam a játékosok figyelmét. A szünet után elkezdtünk sokkal többet dolgozni, futni, és ennek lett meg az eredménye – értékelt Golovin Vlagyimir a Románia elleni 33-28-as győzelem után. 

A meccs legjobbja, a kilenc gólig jutó Klujber Katrin is a szünet utáni játékot dicsérte. – A második félidőben sokkal okosabban támadtunk, a védekezésünk is jobban összeállt. Az első félidő nem volt az igazi, a kreativitás is hiányzott. Még össze kell szoknunk, de tudom, hogy az Eb-re sokkal jobban össze fogunk állni. Már a meccs előtt tudtuk, hogy több váratlan felállás is lesz. Ennek is betudható az első félidei játék – mondta a Ferencváros jobbátlövője.

A Janurik Kingát a szünetben váltó Szemerey Zsófi szerényen értékelt, pedig 9 védéssel járult hozzá a magyar fordításhoz. – Igyekeztünk hozni a formánkat a kapuban. Fáradtak vagyunk, mert keményen dolgoztunk a héten. Őszintén szólva meglepett, hogy a második félidőben Pintea nem kapott lehetőséget a románoknál. A szünet után nem lehetett fogást találni rajtunk – mondta a Mosonmagyaróvár kapusa. 

A Szöllősi-Zácsik Szandra és sérülése miatt első számú balátlövőnek számító Kácsor Gréta szerint a nevezett két játékost nem lehet pótolni, de a DVSC-t erősítő junior-világbajnok játékos mindent elkövet azért, hogy lehessen rá számítani. Ami pedig a románok elleni meccset illeti,  a fiatal átlövő markáns véleménnyel rukkolt elő. – Az első félidőben görcsösen játszottunk, sok szerencsétlen hibát követtünk el. A folytatásra úgy jöttünk ki, mint akik vért ittak, mindenképpen győzni szerettünk volna – mondta a debreceni kézilabdázó.

A magyar válogatott hétfőn 17 órától Németország ellen játssza a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését.

Borítókép: Golovin tisztában van a csapata hibáival (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.