Egy hét alatt nagyot fordult a világ Cristiano Ronaldóval

Büntetése után nemcsak hogy visszatért a Manchester United kezdőcsapatába Cristiano Ronaldo, hanem még gólt is szerzett a Sheriff Tiraspol elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen. Ezek után nem csoda, hogy Erik ten Hag vezetőedző is egészen más hangnemben nyilatkozott róla, mint korábban.

Magyar Nemzet
2022. 10. 28. 12:14
Cristiano Ronaldo Manchester United
Cristiano Ronaldo Manchester United Fotó: EPA/Peter Powell Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

látszólag már megásta a saját sírját Manchesterben, hiszen kilenc napja összetűzésbe keveredett a United vezetőedzőjével, Erik ten Haggal. Hiába akarta őt becserélni a holland tréner, a portugál támadó a Tottenham Hotspur elleni rangadón egyszerűen elutasította a pályára lépést, majd még a mérkőzés lefújása előtt otthagyta a csapatát, és egymaga bevonult az öltözőbe. A 37 éves futballista engedetlensége nem maradt megtorlás nélkül, Ten Hag kirakta őt a Londonba, a Chelsea elleni bajnokira utazó keretből, és a gólzsák csak kedden edzhetett újra a csapattársaival.

A történtek miatt egyre inkább megerősödtek azok a hangok, miszerint Cristiano Ronaldo hamarosan, talán már a téli átigazolási ablakban távozhat az angol iparvárosból, de bárhogy alakuljon is, egy-két mérkőzésen azért még pályára lép az MU mezében. Például csütörtökön az Európa-ligában is szerepet kapott, végigjátszotta a Sheriff Tiraspol ellen 3-0-ra megnyert összecsapást. Bár nem ez volt élete meccse, gólt is szerzett a 81. percben. Így Erik ten Hag sem tehetett mást, megdicsérte a „fekete bárányt”.

– Mindent megtett, a csapattársai pedig azon dolgoztak, hogy helyzetbe hozzák őt. Most sem adta fel, és ez egyébként jellemzi őt az egész pályafutása során. Ezért annyira jó, és a végén megkapja a jutalmát a kitartásáért – fogalmazott a Vörös Ördögök edzője.

A Manchester United a győzelmével kivívta a továbbjutást az E csoportban. Az utolsó fordulóban a csoportelső Real Sociedad vendégei lesznek az angolok.

Európa Liga, E csoport, 5. forduló:
Manchester United (angol)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 3-0 (1-0)
Omonia (ciprusi)–Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-1)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Sociedad 15 pont, 2. (már továbbjutott) Manchester United 12, 3. Sheriff Tiraspol 3, 4. Omonia 0

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo csütörtökön már a társai között ünnepelt (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.