Hornyák Zsolt olyat tett, amit felcsúti munkássága során még soha

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a Ferencváros ellen elszenvedett 4-2-es vereség ellenére dicsérte csapatát, Sztanyiszlav Csercseszov is pozitívan állt a zöld-fehérek korábbi kudarcához.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 7:49
HORNYÁK Zsolt Puskás Akadémia Vanczák Vilmos
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas, gólgazdag mérkőzésen a Ferencváros 4-2-re nyert Felcsúton a Puskás Akadémia ellen, így két elmaradt meccse ellenére továbbra is a címvédő vezeti az NB I tabelláját. A találkozó után az általában kritikus Hornyák Zsolt ezúttal a vereség ellenére is dicsérte együttesét.

– A harminc kapura lövés bizonyítja, hogy valami itt növekedik évről évre. Szomorú dolog most értékelnem, mert kikaptunk, de egy ilyen erős Fradival nagyon jó meccset tudtunk játszani. Mindkét kapus jó teljesítményt nyújtott, tényleg régen láttam ilyen jó meccset. Sajnos nem tudtunk pontot szerezni, de köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, a Fradinak pedig gratulálok.

Három és fél éves munkám során először dicsérem meg a csapatot vesztes mérkőzés után

– fogalmazott a Puskás Akadémia szakvezetője.

Ferencvárosi kollégája, Sztanyiszlav kifejezte örömét, hogy a szerdai, váratlan kupakiesés után javítani tudott a csapata, amely 2015 óta először nyert a Puskás Akadémia vendégeként. Az orosz szakember egyúttal azt is elárulta, hogyan tudta rendbe rakni a fejeket a kínos iváncsai kudarc után.

– A találkozó után megerősítettem a csapatot, és nem csak kritizáltam, hiszen azon a mérkőzésen is megtettek a fiúk mindent, de sajnos előfordulnak ilyen meccsek. Profi módon ilyenkor csak annyit tehet az ember, hogy nyugodtan kielemzi a találkozót. 

Lehet ilyenkor dühösnek lenni, de egy profi szakembert nem ragadhatnak el az érzelmei

– hangsúlyozta Csercseszov, aki most már a csütörtöki, Monaco elleni Európa-liga mérkőzésre készülhet.

NB I, 12. forduló

Péntek:
Vasas–Kecskemét 1-2 (0-2). Illovszky Rudolf Stadion, 2022 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Cipf (47.), illetve Vágó (35.), Zeke (40.)

Szombat:
Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 0-2 (0-1), Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár. Gólszerző: Samperio (43., 54.)
Mol Fehérvár–Paks 1-1 (1-0), MOL Aréna Sóstó, 1979 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Bamgboye (44.), illetve Szélpál (93.)
Puskás Akadémia–Ferencváros 2-4 (2-3), Felcsút, Pancho Aréna, 3121 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Puljic (3., 11-esből), Nagy Zs. (33.), illetve Marquinhos (7.), R. Mmaee (29.), Traore (44., 52.)

Hétfő:
Mezőkövesd–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport)
Debrecen–Kisvárda 20.15 (tv: M4 Sport).

 Borítókép: Hornyák Zsolt is elégedett volt csapatával (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.