Nagyon elégedettek vele, ám mennie kell a magyar válogatott játékosnak

Nagyszerűen futballozik az NK Osijekben Kleinheisler László, ám mert a klub pénzügyi és szakmai okokból is nagy változtások előtt áll, könnyen előfordulhat, hogy a magyar válogatott középpályájás hamarosan csapatot vált az egyik népszerű horvát hírportál szerint.

Magyar Nemzet
2022. 10. 18. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen hízelgően ír a népszerű horvát portál, Vecernij.hr Kleinheisler Lászlóról. A magyar válogatott középpályás szerinte élete formáját futja, az NK Osijek legjobbjai közé tartozik, ám ezt azzal kapcsolatban írja, hogy bizonyára nem okoz majd neki gondot a távozás, amikor az eszéki vezetők közlik vele, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését. Kleinheisler László valóban nagyszerűen teljesít ebben az idényben, 12 bajnoki meccsen öt gól és négy gólpassz fűződik a nevéhez, neki is köszönhető, hogy a csapata remekül szerepel.

 

 

A távozását pedzegető hírnek mégis van alapja, az NK Osijek a lap szerint nagy változások előtt áll. Rene Pomps másodedzőből lépett előre vezetőedzővé szeptember elején, a csapat a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, így mindenki elégedett az osztrák szakemberrel, akinek a híresztelésekkel szemben nem csak novemberig szól a megbízatása. Ugyanakkor a játékoskeretben több változás várható. Az egyik ok a fiatalítás eltökélt szándéka, a másik pedig a pénz. A Vecernij.hr úgy tudja, több játékosnak is nagyon magas a fizetése, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tartható fenn.

 

Emiatt távozhat például a kapus Ivica Ivusic is, akinek jó esélye van bekerülni a horvát válogatott keretébe a katari világbajnokságra. Kérőben aligha lesz hiány, mert nagyszerű formában véd, ráadásul pótolni sem kellene kívülről, mert két nagyon jó kapusa is van az NK Osijeknek. Kleinheisler László is ezen a ponton kerül képbe. A klub nem tud neki jelentős fizetésemelést ajánlani az új szerződésében, így mindkét fél érdeke az elválás, de Ivica Ivusichez hasonlóan a lap biztos benne, hogy könnyen talál magának új és megfelelő csapatot, ha tartja a jó formáját.

Borítókép: Kleinheisler László talán ki is nőtte már az eszéki csapatot (Fotó: NK Osijek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.