„Elhittük, hogy nyerhetünk a dánok ellen, de ők rutinosabbak voltak”

A Dánia elleni kétgólos vereség után megint a fáradtság, az erőnlét jött szóba a játékosok értékelésekor. A meccs emberének választott Klujber Katrin szerint az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, s ha a Jóisten és a szerencse is segít minket, jövő hétfőn a svédek ellen összejöhet a pontszerzés.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 11. 7:48
Klujber Katrin a női kézilabda Eb-n Dánia ellen
Klujber Katrin a női kézilabda Eb-n Dánia ellen Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosszantó lehet a meccs vége előtt kilenc perccel vezetni, majd vesztesen lejönni a pályáról. A női kézilabda-válogatott éppen ezt élte át az esélyesebbnek tartott, jobb formában levő vb-bronzérmes Dánia ellen a 29-27-es vereség alkalmával. 

Ugyan Jesper Jensen, a dánok kapitánya a meccsnap előtti utazásra fogta a csapatának a tompaságát, a magyar női kézilabda-válogatott mutatott erényeket a középdöntő első mérkőzésen. – Teljesen nyilvánvaló, hogy nem rosszul kezdtük az Európa-bajnokságot – kezdte az értékelését a dánok ellen négy gólig jutó Vámos Petra. 

– Léptünk egy nagyot előre. A norvégok ellen 25, a dánok ellen 55 percig tartottuk a lépést. A dán játékosok sokkal rutinosabbak, több nagy csatát megéltek, mint mi, ez vezetett ahhoz, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket. A dánok ellen is kiderült, látszott, hogy sokkal jobban érezzük egymást a pályán, kár, hogy a végére elfáradtunk és olyan hibákat követtünk el, amiket az egész meccs során egyszer sem.

 

Vámos Petra a 2022-es női kézilabda Európa_bajnokságon Dánia ellen
Vámos többet várt a hajrában    Fotó: MKSZ

Kuczora Csenge nem az élete meccsét játszotta az Európa-bajnokság középdöntőjében. Az első hat lövéséből nem lett gól, de a társai tartották benne a lelket. – Én olyan típusú játékos vagyok, aki a kedvét szegi, ha nem sikerülnek a lövései. De a társaim és a kapitány folyamatosan biztattak, így amikor visszaálltam a második félidőre, már inkább a gólpasszokra törekedtem – mondta az irányító, átlövő. Kuczora hozzátette, ugyan nem akar hátrafelé tekintgetni, de most fáj csak igazán a horvátok ellen elveszített meccs. 

Kuczora Csenge a 2022-es női kézilabda Európa_bajnokságon Dánia ellen
Kuczora ezúttal nem lőtt akciógólt     Fotó: MKSZ

A dánok elleni játékkal ugyanis könnyedén meg lehetett volna a két pont azon a találkozón.

Márton Gréta képtelen volt lövést hibázni a dánok ellen, amíg le nem cserélték. – Az állam ütközött az ellenfelem vállával, kicsit megszédültem, le kellett jönnöm. De nem ezen múlott, Korsós Dorina friss erő volt a pályán – vélekedett a tavaly az év játékosának választott ferencvárosi balszélső. – Borzasztóan csalódott vagyok, amiért pont nélkül maradtunk, de nem tettünk le arról, hogy pontot szerezzünk a középdöntőben – nyilatkozta a hat kísérletéből hat gólt szerzett Márton.

Márton Gréta a 2022-es női kézilabda Európa_bajnokságon Dánia ellen
Márton Gréta klasszis teljesítményt nyújtott      Fotó: MKSZ

A mérkőzés legjobbjának választott Klujber Katrin szerint végre valamelyest a helyére került a válogatott. – Ezek vagyunk, ez a mi tempónk, és 55 percen keresztül ez volt ma az igazi arcunk – mondta a jobbátlövő. – A kétgólos vezetésünknél elhittük, hogy nyerhetünk, mert jó formában játszottunk, és higgadtak voltunk. Később, a hajrára támadásban kissé elfogytunk, és a rutinos játékosok ezt okosan kihasználták. Csalódott vagyok, mert nem 55 percen keresztül kell jól játszani, hanem hatvan percig – kezdte a gyorselemzésébe Klujber. Majd azzal folytatta, hogy a szünet után végre az eszüket is használták a játékosok, ez eredményezte azt, hogy az addig tíz védést bemutató Sandra Toft, a dánok kapusa a második félidőben már nemigen találkozott a labdával.  

A középdöntő folytatásával kapcsolatban Klujber amondó, hogy bármi benne lehet a svédek elleni meccsben.  

– A dánok elleni formát kell tovább vinnünk 60 percen keresztül, és ha a szerencse, a Jóisten is segít, akkor győztesen jön le a pályáról a válogatott 

– mondta a Fradi jobbátlövője.

Szikora Melinda a 2022-es női kézilabda Európa_bajnokságon Dánia ellen
Szikora a második félidőben fontos védésekkel segített a fordításban    Fotó: MKSZ

Szikora Melinda második félidei védései is kellettek a dánok elleni fordításhoz. A Bietigheim kapusa büszke a válogatottra, örül a fejlődésnek, és már a svédekre összpontosít.  

– Mérges vagyok magamra, amiért nem sikerült több labdát megfognom a hajrában. 

Természetesen ma voltunk a legjobbak eddig az Eb-n. Foggal-körömmel küzdöttünk, nem hajtottuk le a fejünket. Most lesz három nap pihenőnk a svédek elleni meccsig, ami nem lesz könnyű. Fel kell készülnünk rájuk. El fognak jönni a hatosig, nem vállalnak be nem tuti dolgokat, szóval be kell zárnunk a védelmünket. És még jobban kell figyelni a beálló elleni játékra – mondta a válogatott kapusa.

A magyar válogatott legközelebb november 14-én hétfőn 20.30-kor Svédország ellen játszik az Európa-bajnokság középdöntőjében.

A középdöntős csoport állása: 1. Norvégia 4 pont/2 mérkőzés (64-45), 2. Dánia 4/3 (80-78), 3. Szlovénia 4/3 (76-77), 4. Svédország 2/2 (56-47), 5. Horvátország 2/3 (62-76), 6. Magyarország 0/3.

Borítókép: Klujber Katrinnak és a válogatottnak két meccse van arra, hogy pontot szerezzen az Eb-n (Fotó: MKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.