Lewandowski titkolózik, de a boldog kudarcot kipréselte magából

Robert Lewandowski büszke lehet magára és a társaira. A lengyel válogatott elérte a célját, de a világ egyik csatára kritikus a csapata játékával kapcsolatban. Hiába kérlelték őt a lengyel újságírók, nem volt hajlandó elmondani, hogy miről váltott szót Lionel Messivel a meccs végén.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 6:45
LEWANDOWSKI, Robert; MESSI, Lionel
Doha, 2022. november 30. A lengyel Robert Lewandowski (b) és az argentin Lionel Messi a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkõzésen a Dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hihetetlenül kiélezett, drámai végjáték után végül a lengyel válogatott örülhetett. Kellett ehhez a szaudi gól Mexikó ellen a C csoport utolsó fordulójában, és még sok minden más is. Például az, hogy egy félidőn keresztül állja a sarat a lengyel csapat az argentinok ellen, és persze Wojciech Szczesny tizenegyesvédése is segítette Lewandowskiékat.

Ezen is múlott, a szerencsén is, a siker, legutóbb 36 éve fordult elő, hogy a lengyel válogatott továbbjusson a csoportkörből. A csapatkapitány, önkritikusan értékelt, boldog kudarcnak nevezte az argentinok ellen elszenvedett, végül is továbbjutást érő 2-0-s vereséget. – Ez egy nagyszerű eredmény. Sok éve várunk erre. Természetesen örülünk neki. 

Nem tudom, hogy a boldog kudarc a megfelelő kifejezés erre, de az argentinok elleni olyan kudarc, aminek örülni lehet. Az előző két mérkőzésen négy pontot szereztünk és olyan gólokat lőttünk, amelyek révén továbbjutottunk a következő szakaszba.

 Meg kell becsülnünk – jegyezte meg a lengyel válogatott történetének legjobb lövője. 

A 34 éves klasszisnak komoly hiányérzete volt a saját csapata teljesítményével kapcsolatban. 

– Magával a játékkal nem lehetünk elégedettek. Először is a pálya közepén hiányzott a játék és a labdatartás. A szünet után túl hamar kaptunk gólt is, és ez is nagyon visszavetett minket. Természetesen a játék stílusán lehet javítani. Ha helyzeteket akarunk kialakítani, bátrabban kell játszanunk, és nem szabad félnünk a labdaszerzéstől. 

Az én játékom inkább a nyolcas pozícióban volt, de tudom, hogy a csapatért hozott áldozat miatt ez megérte. De ami magát a találkozót illeti, természetesen van lehetőség elemzésre és sok fejlesztésre – fogalmazott Lewandowski.

LEWANDOWSKI, Robert; MESSI, Lionel
Lewandowski és Messi beszélgetése örök titok marad     Fotó: Ronald Wittek/MTI/EPA

A meccs végén Lewandowski kíméletlenül támadta Messit, majd a lefújás után átölelte az argentinok csapatkapitányát. – A meccs után váltottunk két mondatot, de nem akarok beszélni arról, hogy miről – zárta le a témát a lengyelek kapitánya.

A nyolcaddöntőben Argentína ellenfele Ausztrália lesz, a lengyeleknek pedig Franciaországgal kell szembenézniük.

Labdarúgó-vb, C csoport, 3. forduló:
Lengyelország–Argentína 0-2 (0-0), gólszerzők: Mac Allister (46.), Álvarez (67.)
Szaúd-Arábia–Mexikó 1-2 (0-0), gólszerzők: Al Dawsari (95.), ill. Martin (47.), Chavez (52.)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lewandowski nem árulta el miről beszélt Messivel (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.