Luka Modric szereti a drámát, a vb-ezüstre emlékezteti

Repestek az örömtől a horvát labdarúgó-válogatott játékosai, miután Japán kiejtésével bejutottak a katari világbajnokság negyeddöntőjébe. A rendes játékidőben 1-1-re végződött meccs hőse, a tizenegyespárbaj során három büntetőt is hárító Dominik Livakovic nemes egyszerűséggel élete mérkőzésének nevezte a hétfői nyolcaddöntőt, Luka Modricnak pedig a négy évvel ezelőtti eseményeket juttatta az eszébe, amikor a horvátok egészen a döntőig meneteltek.

Magyar Nemzet
2022. 12. 05. 21:12
MODRIC, Luka Dominik Livakovic
al-Vakra, 2022. december 5. Dominik Livakovic horvát kapus (j) és csapattársa, Luka Modric, miután 3-1-re gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Japán-Horvátország mérkõzés hosszabbítása utáni büntetõpárbajban az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. december 5-én. A rendes játékidõ és a hosszabbítás is 1-1-es döntetlennel végzõdött. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Japán a tizenegyespárbajig tartotta a lépést Horvátországgal, de akkor egy Dominik Livakovic nevű falba ütköztek. A kockásmezesek kapusa három büntetőt is kifogott, társai közül pedig hárman is értékesítették a magukét, így a horvátok győzelméhez nem férhetett kétség. Természetesen Livakovicot választották a mérkőzés legjobb játékosának, új titulusával alighanem ő is egyetértett:

– Ez életem legjobb mérkőzése, ezek a kedvenc pillanataim a pályafutásom során. Fantasztikus érzés, hogy csapatként idáig jutottunk, remek volt a hangulat. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a japánok nagy nyomás alá helyeztek minket. Kiválóan felkészültek belőlünk, de ez fordítva is igaz volt. Azért nyertünk, mert a legnehezebb pillanatokban is egységesek maradtunk – vélekedett a Dinamo Zagreb hálóőre.

Zlatko Dalic szerint a japánok lebecsülték a csapatát.

– Gratulálok a fiúknak, történelmi eredményt értek el. Nagyszerű, hogy a világ nyolc legjobb válogatottja közé kerültünk. Jól játszottunk, harcoltunk, a kezünkben tartottuk a meccset az első harminc percben, aztán bajba sodortuk magunkat, a bekapott gól összezavart minket – magyarázta a horvát szövetségi kapitány a HRT-nek. – A japánok mintha lebecsültek volna minket, ez hiba volt. Azt gondolták, hogy könnyű dolguk lesz ellenünk, de a horvátokat soha nem szabad leírni. A játékosaink remek mérkőzést játszottak egy olyan csapat ellen, amely Németországot és Spanyolországot is legyőzte.

 

Luka Modricot a négy évvel ezelőtti vb-re emlékeztette a hétfői összecsapás. A horvátok a nyolcaddöntőben a dánok és a negyeddöntőben az oroszok elleni meccsüket is büntetőpárbaj után nyerték meg.

– Dráma nélkül képtelenek vagyunk nyerni. Boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk, a japánok nagyon megnehezítették a dolgunkat. Az első félidőben voltak ziccereink, de mind kimaradt. Aztán megmutattuk, hogy erősek vagyunk, Livi pedig a büntetőpárbaj alatt csodálatos volt, le a kalappal előtte. Fárasztó meccs volt, az oroszországi vb-re emlékeztetett. Bárki lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben, örömmel tekintünk előre a mérkőzésre. És jobban fogunk teljesíteni, mint ma – ígérte az aranylabdás középpályás.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022  

 

Borítókép: (balra) és Dominik Livakovic ünnepel (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.