Messi új rekordot elérve fantasztikusan érzi magát a döntő előtt

Argentína 3-0-ra legyőzte Horvátországot a katari világbajnokság első elődöntőjében. Lionel Mesi újabb rekordot ért el, amelyet a vasárnap döntőben megjavíthat, és arra emlékeztetett a győzelem után, hogy a csapata nagyszerű minőséget képvisel. A két gólt szerző Julián Álvarez annak örült, hogy egész Argentína boldog lehet ezzel az eredménnyel, de a döntőben még jobb meccse akar játszani.

2022. 12. 13. 23:06
null
Argentina's forward #09 Julian Alvarez (C) celebrates with Argentina's forward #10 Lionel Messi (L) after he scored his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup football semi-final match between Argentina and Croatia at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 13, 2022. (Photo by JACK GUEZ / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden Lionel Messiről szólt a katari világbajnokság első elődöntőjében is. A kamerák állandóan őt mutatták, és volt is miért. Már azzal, hogy pályára lépet, beállított egy rekordot: utolérte a világbajnokságon játszott mérkőzések számában Lothar Mättheust, a német és az argentin világklasszis is huszonötször lépett pályára a világ legrangosabb futballtornáján. Azt pedig biztosra vehetjük, hogy a hét végére egyeduralkodó lesz ebben a kategóriában, hiszen következik a döntő, amelyen aligha szorul a kispadra…

 

Emellett már öt gólnál és három gólpassznál jár a katari világbajnokságon, amellyel vezeti a góllövőlistát holtversenyben a francia Kylian Mbappéval, aki szerda este Marokkó ellen akár növelheti is a találatai számát. Visszatérve Lionel Messire, ő tizenegy góllal utolérte Kocsis Sándort és a német Jürgen Klinsmannt a labdarúgó-világbajnokságok gólszerzőinek örökrangsorában a hatodik helyen, előttük Miroslav Klose áll az élen 16, a második a brazil Ronaldo 15, a harmadik a német Gerd Müller 14, a negyedik a francia Just Fontaine 13, az ötödik pedig a brazil Pelé 12 találattal, azaz a hétszeres aranylabdás előbbre is léphet ebben a rangsorban, ha a döntőben eredményes lesz vasárnap este. A tizenegy góllal ráadásul most már ő egyedül a legeredményesebb argentin a világbajnokságok történetében, mögötte olyan ikonok sorakoznak, mint Gabriel Batistuta (10) és Diego Maradona (8).

– Nagyon boldog emberként egy remek csapat tagja vagyok – nyilatkozta Lionel Messi a horvátok 3-0-ás legyőzése után. – Sok minden futott át a fejemben, megható látni azt az ünneplést, amelyet a lefújás után átélhettünk. Boldog az összes szurkoló, itt van a családom, a csapat pedig fantasztikus. Az egész világbajnokságon elképesztő hangulat kísér minket, és most itt állunk a döntő előtt, amelyre vágytunk. Nagyon élvezzük ez a tornát, örülünk, hogy itt lehetünk. A szaúdiaktól elszenvedett vereség után kértünk mindenkit, hogy bízzanak bennünk, tudjuk, milyen minőséget képviselünk, és el is jutottunk a fináléig. A családom jár a fejemben, ők a legfontosabbak, velem vannak jóban és rosszban, most ők is élvezik ezt a pillanatot.

Fotó: Friedemann Vogel

is az elődöntő hőse volt, hiszen két góllal járult hozzá a 3-0-ás sikerhez. Ő már négy gólnál tart Katarban, és így értékelt:

– Köszönöm az egész csapatnak ezt az estét, óriási meccset játszottunk. Most pihenünk, regenerálódunk, és remélem, vasárnap újra nagy mérkőzésünk lesz a döntőben. Az első gólomnál láttam, sokan futnak keresztbe a társaim közül, de nem éreztem a passz lehetőségét, és szerencsére sikerült gólt lőnöm. Ez megnyugtatta a csapatot, és örülök, hogy egész Argentína boldog lehet most. 

Fotó: Georgi Licovszki

A horvátok részéről a csereként beállt Lovro Majer nyilatkozott a televízió kamerája előtt:

– Hülyeség lenne kommentálni a második gól előtti helyzetet, balszerencsénk volt. A tizenegyes szerintem nem volt jogos, de mindenféleképpen gratulálnunk kell az argentinoknak, nyert három nullra, erre nem lehet mit mondani. Nem voltunk fáradtak, a tizenegyes vitt minket földre, onnan nem tudtunk visszazökkenni a saját játékunkba. Az ilyen meccseken minden hiba megbosszulja magát, most már a bronzmérkőzésre kell összpontosítanunk, szeretnénk megnyerni és éremmel hazautazni, mert akkor elégedettek lehetnénk. 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi és Julián Álvarez gólöröme (Fotó: AFP/JACK GUEZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.