Nem a Fradi az első – megkezdődött a felkészülés a tavaszra

Elsőként a ladbarúgó NB I csapatai közül a Paks már szerdán edzésbe állt. Waltner Róbert vezetőedző egészen karácsonyig kemény munkát ígér. Miként elmondta, az erőnléti és technikai fejlesztés lesz előtérben.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 10:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November tizenharmadikán, a 16. fordulóval zárult az őszi szezon a labdarúgó NB I-ben. Csupán két és fél hét pihenő után elsőként a Paksi FC állt edzésbe, Waltner Róbert vezetőedző már szerdán edzést vezényelt.

– Mivel januárban rövid idő áll rendelkezésünkre az első bajnokiig, azt a fajta felkészülést, amit akkor szoktunk, megcsináljuk már ez év végén. Most két és fél hét pihenőt kaptak a srácok, aztán karácsonyig újra edzünk, a két ünnep között mindenki egyéni edzéstervet kap, és január másodikán újra együtt tréningezünk. Ebben az évben a hangsúly még a fizikális és a technikai felkészítésen lesz, a taktikát januárban vesszük újra elő – ecsetelte a játékosokra váró munkát Waltner Róbert. 

A Paks a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást.

Ferencz István ismét megcsinálta

Ferenczi István, a Paks erőnléti edzője a pihenő alatt ismét benevezett az Athén–Spárta–Athén ultrafutóversenyre, az így dupla Spartathlonra, amely 490 kilométer és 6400 méter szintkülönbség legyőzését jelenti. A 45 éves szakember, korábbi válogatott labdarúgó idén féltávnál, Spártában kiszáltt. Így indokolta meg, hogy miért:

– Nehézkes utunk volt, a társamnak gyomorproblémái adódtak, és a két alvópont sem volt a legjobb. A pihenők zajosak, hidegek voltak, így inkább tovább futottunk, és igazi alvás nélkül érkeztünk Spártába. Bőven az előre meghatározott negyvenhárom órás szintidőn belül jártunk a féltávnál, ám addigra a cimborám nagyon legyengült, és nekem sem volt még olyan tapasztalatom, hogy mit is eredményez több mint ötven óra alvás nélküli futás, hiszen a következő pihenési lehetőségig már annyi lett volna mögöttem. Most tehát végül a sima Spartathlon jött össze negyven óra alatt. Összegezve, még így is egy nagyon jó verseny volt. Ismét a tűrőképességem határán voltam, hiszen ébren ennyi időt még nem futottam, de úgy érzem, megint csak erősebb lettem tőle, élveztem.

Borítókép: a konditeremben izzadnak a paksiak (Fotó: Paksi FC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.