időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Dani Alvest újabb csapás érte, de nem fél a börtöntől

Magyar Nemzet
2023.02.01. 18:43 2023.02.01. 18:47
Dani Alvest újabb csapás érte, de nem fél a börtöntől

Úgy tűnik, a nemi erőszakkal vádolt Dani Alves belenyugodott a sorsába, nem fél a rá váró esetleges büntetéstől, és már a börtön futballcsapatában is bemutatkozott. Az ügyvédje azért természetesen mindent megtesz a brazil játékos szabadulásáért, Alves felesége, Joana Sanz azonban már nem hajlandó a házasságukért küzdeni, és spanyol sajtóértesülések szerint benyújtotta a válókeresetet.

Akár tizenkét évre is börtönbe kerülhet a világ legtöbb trófeájával büszkélkedő futballistája, Dani Alves. A brazil védőt egy 23 éves nő azzal vádolja, hogy 2022. december 30-án egy barcelonai éjszakai klubban bántalmazta és megerőszakolta őt. 

Nem áll jól a játékos szénája, mivel hazugságspirálba keveredett, a biztonsági kamerák felvételei sem az ő igazát bizonyítják, a tanúvallomások szerint agresszívan viselkedett, ráadásul a sértett a 39 éves Alves hasán lévő tetoválásáról is részletes leírást adott.

A labdarúgó ügyvédje, Cristóbal Martell azzal magyarázta, hogy a barcelonai Brians II börtönben előzetes letartóztatásban lévő védence szinte minden alkalommal teljesen másképpen nyilatkozott az ominózus estéről (először azt állította, hogy a feljelentőjét még csak nem is ismeri), hogy a felesége, Joana Sanz előtt próbálta eltitkolni a megcsalás tényét. Alves azonban a hazugsággal nem ment semmire. Egyrészt nehezebb hinni az ártatlanságában a folyamatos ferdítések miatt, másrészt pedig néhány nappal azután, hogy a spanyol modell értesült párja hűtlenségéről, benyújtotta a válókeresetet.

 

Nem tudni, hogy ez mennyire rázta meg a brazilt, aki a beszámolók alapján éli a világát a börtönben, és már egy futballmérkőzésen is pályára lépett. A La Vanguardia című újság tájékoztatása szerint a rabtársaitól azt kérte, bánjanak vele úgy, mint bárki mással.

– Nem a labdarúgó ül a börtönben. Az itt lévő Dani Alves ugyanolyan ember, mint bárki más – mondta állítólag a világhírű játékos. – Elfogadom, bármi is következik. Tizenöt évesen költöztem el otthonról, és az életem során a bonyolult helyzetekre is sikerült megoldást találnom. A mostani is egy ilyen helyzet, ami majd elmúlik. Nem félek semmitől.

Alves ügyvédje azon dolgozik, hogy a futballistát óvadék ellenében kiengedjék a börtönből, és ezután szabadlábon védekezhessen. Martell vitába szállt azzal, hogy a videófelvételek a védence bűnösségét igazolnák. Sőt, szerinte ennek éppen az ellenkezője igaz. 

Alves utolsó vallomásában azt állította, volt szexuális kapcsolata a feljelentőjével, de nem ő, hanem a nő kezdeményezte azt. A jogász arra hívta fel a figyelmet, a felvételeken az látszik, hogy az ötfős társaság (Dani Alves, a játékos egy barátja, a sértett, annak unokatestvére és egy barátnője) húsz percen keresztül jól szórakozott, semmi sem árulkodik arról, hogy a fiatal nőt bárki is megfélemlítette, esetleg kényszerítette volna bármire.

„Látható, hogy Dani Alves otthagyta a társaságot, és a mosdóba ment. A feljelentő a két barátjával és egy pincérrel beszélt közben, majd két perccel később ő is belépett a mosdó ajtaján anélkül, hogy Alves kinyitotta volna neki az ajtót vagy beengedte volna. A képek magukért beszélnek” – olvasható a védelem által hétfőn benyújtott fellebbezésben.

Borítókép: Dani Alves a katari világbajnokság Brazília–Kamerun csoportmérkőzésén (Fotó: AFP/Nurphoto/Foto Olimpik)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.