Ezért lázadt fel a magyar kapitány igazságérzete

A magyar Davis-kupa-válogatott nagyot küzdött, de 3-2-re kikapott Franciaországtól. Nagy Zoltán szövetségi kapitány dolgát több tényező nehezítette, de így is bizakodó a hazai tenisz jövőjét illetően.

2023. 02. 05. 7:15
Nagy Zoltán Magyarország Davis-kupa szövetségi kapitány
Magyarország Franciaország Tatabánya 2023 Fotó: MTSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország megszorongatta az esélyesebb francia férfi-teniszválogatottat, de az igazán nagy bravúr, a győzelem végül elmaradt. Nagy Zoltán szövetségi kapitánynak több nehézséggel is meg kellett küzdenie: és Piros Zsombor sem volt százszázalékos állapotban.

MAHUT, Nicolas; VALKUSZ Máté MAROZSÁN Fábián RINDERKNECH, Arthur
Részsikereket ünnepelhettünk, de a továbbjutás nem sikerült (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Fucsovics egész héten szenvedett a hátával, volt, hogy edzést is kihagyott, kapott kezeléseket, de az ő játéka nem volt kétséges. A teniszéből viszont így sajnos hiányzott az a kellemetlenség, ami kellett volna a győzelemhez, bár ha Mannarino ellen az első szettet megnyeri, talán most másról beszélünk – mondta el lapunknak Nagy Zoltán. – Az utolsó pillanatig bíztunk abban, hogy Piros gyulladt talprésze javul annyit, hogy vállalni tudja a második mérkőzését, bár reggel nem ütött be, ami már előrevetítette, hogy valószínűleg nem tud játszani.

Nagy Zoltánt a párharc nagy részében a kispadnál láttuk, ahonnan biztatta a pályán lévő játékosát. Egyszer azonban, a párosmeccs során kénytelen volt feszülten tárgyalni a székbíróval és francia kollégájával, Sébastien Grosjeannal is.

– Valkusz Máté teljesen egyértelmű pontot ütött, de a székbíró úgy ítélt, hogy előtte már kétszer lepattant a labda. Értetlenül hallottuk ezt, a napnál is világosabb volt, hogy nem így történt. Ilyenkor előtör az ember igazságérzete, de sajnos a jelenlegi szabályok tudtommal nem teszik lehetővé, hogy a székbíró megváltoztassa az ítéletét. Ha az ellenfélben lett volna annyi sportszerűség, ők megadhatták volna nekünk a pontot, ezt kértem számon a francia kapitányon.

A visszajátszás egyértelműen bizonyítja a magyar kapitány igazát, de végül az eset nem volt döntő befolyással a párharcra, Valkuszék megfordították azt a játékot, és végül megnyerték a párost.

A világdöntőbe jutást ennek ellenére nem sikerült kiharcolni, de a fiatalok két bravúrja biztató a jövőre nézve.

– Ez nemcsak a jelen, hanem a jövő csapata is, szerethető, egységes válogatott. A fiatalok fejlődése a tavalyi évhez képest is egyértelmű – szögezte le Nagy Zoltán.

Borítókép: Bár csapata kikapott, Nagy Zoltánnak volt oka a tapsra (Fotó: MTSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.