Az eltiltott Mourinho az öltözőfolyosón keveredett balhéba

A Lazio 1-0-ra nyert az AS Roma ellen a Serie A 27. fordulójának egyik rangadóján, amelyen ötször is villant a piros lap. A Roma vezetőedzője, José Mourinho eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra, de így is balhéba keveredett, az öltözőfolyosón a Lazio elnökével, Claudio Lotitóval szólalkozott össze.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 8:47
Gianluca Mancini Alessio Romagnoli
Lazio Roma Serie A 2023 Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho körül mindig zajlik az élet. Az AS Roma vezetőedzőjének már rutinja lehet abban, hogy egy-egy meccsen eltiltás miatt nem ülhet a kispadon, ezúttal a Lazio elleni római derbit kellett kihagynia. A Roma több mint egy félidőt emberhátrányban játszott, és 1-0-ra elveszítette a szokásoknak megfelelően feszült rangadót.

AS Roma v Juventus FC - Serie A José Mourinho
José Mourinho megint balhéba keveredett (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A Lazio játékosai az ünneplés során sem fogták vissza magukat. A nyolcéves kora óta az AS Romában nevelkedett, az égszínkékekhez tavaly nyáron érkezett Alessio Romagnoli így fogalmazott, miután a Lazio az idényben mindkét római derbit megnyerte.

– Mindig is ilyen debütálásról álmodtam ezen a derbin.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Romagnoli ünneplése volt a kiváltó oka a lefújás után az öltözőfolyosón kialakult balhénak. Gianluca Mancini nehezményezte, hogy a Lazio védője a Roma öltözője előtt ünnepelt, a két játékost a Lazio elnöke, Claudio Lotito választotta szét.

Ekkor már az eltiltott Mourinho is megérkezett, noha a szabályok értelmében nem mehetett volna be az öltözőbe. Lotito meg is kérdezte tőle:

Maga kicsoda? Ez az én otthonom, önnek itt sem kellene lennie.

Mourinho stílusa is kritikát kapott

A Lazio másik játékosa, Luis Alberto olyan kritikát fogalmazott meg, ami már nem először éri Mourinhót, különösen nagy rangadók esetében.

– A Roma nem játszani jött, végig csak provokáltak. Állandóan ez történik. Túl sokat beszélnek, aztán megjárják – mondta a spanyol, aki Mourinho segítőjével, Salvatore Fotival akaszkodott össze.

A derbin ötször villant a piros lap. A legnagyobb hatással az volt a meccsre, hogy Roger Ibanez (Roma) bő fél óra alatt összegyűjtött két sárga lapot. Később mindkét kispadnál kapott egy-egy stábtag piros lapot, s akárcsak a másik vasárnapi olaszországi rangadón, a lefújás után két játékost is kiállított a játékvezető, a Lazióból Marusic, a Romából Cristante járt pórul.

A Lazio a második félidőben Mattia Zaccagni góljával használta ki az emberelőnyét, 1-0-s győzelmével pedig feljött a második helyre a Serie A tabelláján.

Borítókép: Mancini és Romagnoli már a pályán is nehezen bírtak magukkal (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.