Edzője kegyelmet kér a támadónak, aki meglökte a bírót

Az angol FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Fulham ellen. A londoni csapat egyetlen perc alatt tönkretette, amit addig felépített, ennyi idő alatt kapott ugyanis piros lapot Willian, Alekszandar Mitrovics és Marco Silva vezetőedző is. A legrosszabbul a szerb csatár járhat, aki lökdöste Chris Kavanagh játékvezetőt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 11:18
Alekszandar Mitrovics
Fulham's Serbian striker Aleksandar Mitrovic (R) is shown a red card by English referee Chris Kavanagh (L) during the English FA Cup quarter-final football match between Manchester United and Fulham at Old Trafford in Manchester, north-west England, on March 19, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Paul ELLIS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetven percen keresztül minden úgy alakult, ahogy a Fulham elképzelte. A londoni csapat Alekszandar Mitrovics góljával 1-0-ra vezetett a Manchester United otthonában, és ez az állás meg is felelt a játék képének. Aztán jött az őrület perce, amikor a Fulham három piros lapot kapott.

A MU az egyenlítésért támadott, Willian pedig kézzel hárította Jadon Sancho gólba tartó lövését. Chris Kavanagh kiment a VAR-monitorhoz, és még a döntése előtt kiállította a Fulham vezetőedzőjét. Marco Silva bűne az volt, hogy a földhöz vágott egy palackot.

Miután Kavanagh megítélte a büntetőt, és felmutatta a pirosat Williannak is, Mitrovics idegei felmondták a szolgálatot, s a játékvezető meglökéséért ő is mehetett zuhanyozni.

Bruno Fernandes belőtte a büntetőt, a hajrában pedig a MU további két gólt szerzett a kilenc emberrel küzdő Fulham ellen.

Willian és Silva is biztosan eltiltásra számíthat, de a legsúlyosabb ítélet Mitrovicsot sújthatja. Hírhedt eset, amikor huszonöt éve Paolo di Canio ellökte a játékvezetőt, az olasz támadót akkor tizenegy meccsre meszelték el.

– Nem gondolom, hogy Mitrovics esete hasonló súlyosságú lett volna. Remélem, hogy a döntéshozók is ennek megfelelően döntenek – fogalmazott az enyhe büntetésben bízva Silva, aki szerint korábban csapatának két büntető is járt volna a meccsen.

A Fulham mesterének egyértelműen elege van Kavanaghból, bár a nyilatkozatával aligha nyeri el a fegyelmi bizottság szimpátiáját.

– Ő fújta a sípot, amikor a West Ham ellen két nyilvánvaló kezezés miatt veszítettünk, és bocsánatkérést is kaptunk. Aztán a Leeds elleni FA-kupa-meccset is ő vezette, és most a negyeddöntőt is, nehéz ezt megérteni.

Hiába esett ki a Fulham az FA-kupából, az eltiltások érinteni fogják az idényét, hiszen Angliában a hazai sorozatokon átívelő büntetéseket osztanak ki a piros lapok után.

A FA-kupa elődöntőjében a Manchester United a Brighton ellen játszik, a másik ágon a Manchester City ellenfele a másodosztályú Sheffield United lesz.

Borítókép: Mitrovics átlépte a határt, a piros lap csak a büntetés kezdete lehet (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.