Újabb biztató eredmény a feltörekvő magyar kerékpárostól

Újabb biztató eredményt ért el Buzsáki Virág. A svájci JB Brunex Superior Factory Racing 23 éves magyar MTB-versenyzője egy hete Veronában hatodik volt, ezúttal a németországi Obergessertshausenben lett hetedik egy C1-es kategóriájú világkupa-viadalon.

Magyar Nemzet
2023. 03. 13. 16:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezúttal hetedik lettem. Sokkal jobban ment már, mint a múlt héten! Ez egy C1-es verseny volt Németországban, így nyilván a mezőny is erősebb volt – számolt be a versenyről elégedetten Buzsáki Virág, majd szakmailag elemezte a szereplését.

– Be tudtam építeni a múlt héten tanultakat, de így is van még mit finomítani a taktikai készségeimen. Kicsit okosabb versenyzéssel simán meg lett volna a top öt. Hideg volt és fújt a szél, az előző napokban és a verseny napján is sokat esett, így a mező része nagyon saras és csúszós volt a pályának, az erdőben pedig a gyökerek adtak pluszfeladatot. Az elejét kicsit ellőttem, szándékom volt erőt fitogtatni, ennek hamar meg is ittam a levét, viszont szépen vissza is jöttem, a verseny közepén igazán erős versenyzést mutattam, a főnök is elégedett. Az utolsó körre estem szét, sokat hibáztam, technikai bakit is elkövettem, így sikerült szinte megdupláznom a hátrányomat egy kör alatt – tette hozzá a magyar versenyző.

A versenyt a holland Anne Terpstra nyerte, aki tavaly a vk-összetettet csak az utolsó világkupán elkapott betegség miatt nem hódította el. 

Borítókép: Buzsáki Virág az utolsó kört már nehezen bírta (Fotó: Ego Promotion/Miclas Haasis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.