Hatalmas botrány rázta meg az olasz futballt

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint eltitkolt tőkenyereség miatt ügyészségi vizsgálat folyik az AS Roma, a Lazio és a Salernitana korábbi és jelenlegi tulajdonosai ellen.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 9:50
SS Lazio v Atalanta - Serie A
The Lazio sport director Igli Tare with the President Claudio Lotito during the Serie A match SS Lazio v Atalanta at the Olimpico Stadium in Rome, Italy on October 19, 2019 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto) (Photo by Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Matteo Ciambelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AS Roma tulajdonosa, Dan Friedkin, a korábbi elnöke, James Pallotta, a Lazio mecénása, Claudio Lotito is azok között van, akik ellen eltitkolt tőkenyereség miatt vizsgálat indult Olaszországban. 

Az olasz pénzügyőrség a római ügyészség által lefolytatott két különböző nyomozás részeként házkutatást tartott az AS Roma, a Lazio és a Salernitana központjában.

A La Gazzetta dello Sport szerint az AS Roma tulajdonosa, Dan Friedkin és az ő fia, a klub alelnöke ellen is nyomozás folyik, és ugyanez igaz James Pallottára, a klub korábbi tulajdonosára is.

Friedkinék 2020-ban szerezték meg a klubot Pallottától, a feltételezett tőkenyereség miatt jelenleg is zajló vizsgálat a 2017-től 2021-ig tartó átigazolásokra vonatkozik.

Kilenc személy és maga a klub ellen is folyik vizsgálat. A római ügyész szerint a Leonardo Spinazzola és Luca Pellegrini 2019-es csereügyletén kívül Riccardo Marchizza és Davide Frattesi átigazolása a Sassuolohoz, valamint Marco Tumminello Atalantához való átigazolása is a gyanús ügyletek közé tartozik.

A Lazio tulajdonosa, Claudio Lotito és sportigazgatója, Igli Tare is vizsgálat alatt áll, és ez a Laziót, valamint a Salernitanát érinti. Lotito mindkét klubnak volt az elnöke a feltételezett átigazolások idején, mielőtt 2021 decemberében eladta a délolasz klubot Ciro Iervolinónak.

Borítókép: Lotito és Tare ellen is vizsgálat folyik (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.