José Mourinho nem lepődik meg a Juventus esetén

A Serie A 32. fordulójában az AS Roma és az AC Milan 1-1-es döntetlent játszott egymás ellen. José Mourinho csapata a 94. percben szerzett vezetést, de mégsem tudta begyűjteni a három pontot. A portugál edző a meccs után a sérülések, a korábbi eltiltása és a Juventus esete miatt is panaszkodott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 30. 8:41
AS Roma v US Cremonese - Coppa Italia
José Mourinho
Jose Mourinho of AS Roma looks dejected during the Coppa Italia Frecciarossa quarter final match between AS Roma and US Cremonese at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 1 February 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négy évet töltöttem Olaszországban, kettőt az Inter, kettőt a Roma vezetőedzőjeként, úgyhogy tudom, hogy ez itt normálisnak számít – José Mourinho ezúttal sem tartotta magában epés megjegyzéseit. Az AS Roma portugál vezetőedzője még mindig nem tudhatja, hogy vajon a Juventus is csapata riválisai közé tartozik-e a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért folytatott csatában. A torinói csapat visszakapta a korábban levont tizenöt pontot, de az ügy még mindig nem zárult le, akár ismét megfordíthatják az ítéletet.

José Mourinho
José Mourinho mindig készen áll a szarkasztikus elismerésre (Fotó: EPA/Ettore Ferrari)

Mourinho azt biztosan tudhatja, hogy a Milan részese a versenyfutásnak. A Roma elléphetett volna három ponttal a piros-feketéktől, hiszen a szombati rangadón Tammy Abraham góljával a 94. perc elején vezetést szerzett, de a Milannak volt válasza, Alexis Saelemaekers a 97. percben egyenlített.

A portugál szakember a csapatát sújtó sérülések miatt is panaszkodott a lefújás után, elmondása szerint ebben az idényben már nem számíthat Karsdorp és Llorente játékára, de sérüléssel bajlódik Kumbulla, Belotti, Smalling, Dybala és Wijnaldum is.

A Roma a bajnokság mellett akár az Európa-ligában is kiharcolhatja az indulási jogot a következő BL-idényre, a kettős terhelés miatt azonban még rosszabbul érinthetik Mourinhót a hiányzók.

Mourinho kifakadása érintette saját korábbi eltiltását is.

– Amikor a sportbeli igazságszolgáltatásról beszélünk, azt mondom, hogy tartoznak nekem két meccsel. Eltiltottak a Sassuolo és a Lazio elleni meccsekről, azóta Serrát bűnösnek találták, de én nem kapom vissza azt a két mérkőzést – mondta a portugál edző arra utalva, hogy a játékvezetőt, akivel összetűzésbe került, szintén a fegyelmi bizottság elé idézték.

Mourinho a Juventus esetéről úgy fogalmazott: a büntetés érvényessége idején is úgy számolt a torinóiakkal, hogy vissza fogják kapni a pénzügyi szabálytalanságok miatt levont tizenöt pontot.

José Mourinho korábbi csapata dönthet

A BL-helyekért folyó versenyfutásban vasárnap is rangadót rendeznek, az Inter a Laziót fogadja. Egy esetleges milánói győzelem nemcsak az Internek tehet jót, hanem a Napolinak is, amelynek bajnoki címe matematikailag is biztossá válhat, ha a Lazio pontot veszít, a nápolyiak pedig nyernek a fordulóban. A dél-olasz csapat meccsét azért helyezték át szombatról vasárnapra, hogy a meccs lefújása után a szurkolók mindkét eredmény tudatában már azonnal ünnepelhessenek, ha a számukra kedvező forgatókönyv teljesül.

Serie A, 32. forduló

Péntek
Lecce–Udinese 1-0
Spezia–Monza 0-2

Szombat
Roma–Milan 1-1
Torino–Atalanta 1-2

Vasárnap
Inter–Lazio 12.30
Napoli–Salernitana 15.00
Cremonese–Verona 15.00
Sassuolo–Empoli 15.00
Fiorentina–Sampdoria 18.00
Bologna–Juventus 20.45

A bajnokság élcsoportja
1. Napoli 78 pont/31 meccs
2. Lazio 61/31
3. Juventus 59/31
4. Milan 57/32
5. Roma 57/32
6. Atalanta 55/32
7. Inter 54/31

Borítókép: José Mourinho (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.