Matthäus sem védi, a Dortmund szurkolói elküldenék Reust

Marco Reus jövője a téma a Borussia Dortmund csapatánál. A 33 éves csatár szerződése lejár a nyáron, s mintha a szurkolók is elpártolnának korábbi kedvencüktől, a többség úgy vélekedik, nem kellene meghosszabbítani a csapatkapitány kontraktusát. Hasonló véleményt fogalmazott meg Lothar Matthäus is.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 9:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Reus különös alakja napjaink labdarúgásának, úgy is mondhatnánk, a klubhűség kései alakja. A 33 éves csatár 2012-ben szerződött a Mönchengladbachtól a Dormundhoz, s noha többször is csábították máshová, mindig maradt. A helyzet az évek során lassan megváltozott, immár az a tét, hogy a Dortmunk meghosszabbítja-e a sérülékeny támadó szerződését. 

Nos, a szurkolók szerint el kellene engedni a csapatkapitányt. A Bild kérdésére április 17-i állás szerint 34 400-an válaszoltak, s a résztvevők 78 százaléka amondó, Reus ne maradjon a klubnál. Lothar Matthäus, a német labdarúgás legendája, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitány amondó, ha megroppant a bizalom, akkor inkább menni kell...

– Reus állapota nem javul, maradnak a sérülések és persze öregszik. Ha már nem bíznak száz százalékig Marco Reusban, akkor olyan észszerű megoldást kell találnia, amely mindkét fél számára jó. Reus kapitányként már nem érinthetetlen alapjátékos a Borussiánál – mondta Matthäus a Sky Sports szakértőjeként.

 

Hálátlanságnak tűnik ez a vélemény, hiszen Marco Reus a Dortmund színeiben 381 tétmérkőzésen 161 gólt szerzett és 120 gólpasszt adott, amivel a klub történetének az egyik legeredményesebb játékosa. Csakhogy a vékony dongájú csatár a Dortmund legjobban fizetett játékosa évi 12 millió eurós jövedelemmel, ami immár nincs arányban a teljesítményével.

Reust továbbra is üldözi az az átok, ami a pályafutása során végig, gyakran sérült. Emiatt maradt le a 2014-es és a 2022-es világbajnokságról is. (2018-ban ott volt Oroszországban a vb-n, jól is játszott, ám akkor a német válogatott meglepetésre már a csoportkörben kiesett.)

Reus a 2022–23-as idényben is gyakran hiányzik, 19 Bundesliga-meccsen 6 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában a Dortmund nyolc mérkőzése (hat csoportmeccs plusz a nyolcaddöntő két találkozója) közül csak háromszor volt bevethető, s egyszer talált a kapuba.

A Bild úgy értesült, a játékos, ha végül marad, legfeljebb évi 7 millió eurós fizetésre számíthat. A klubhűség ellentételezéseként ez sem kevés, s végtére azt csinálhatná, amit szeret és amihez a legjobban ért.

Borítókép: Marco Reus bosszankodik. Miközben nincs is rá oka... (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.