Éles József akár boldog is lehetne, de szétkapkodják a csapatát

A hazai férfi-kézilabdabajnokság üdítő színfoltja a csak magyar játékosokkal, jórészt saját nevelésű fiatalokkal felálló Fejér B.Á.L. Veszprém, közkedvelt nevén a kis Veszprém. Éles József klubjából a nyáron három játékos is külföldre távozik, Éles Benedek és Miklós Gergő után Stranigg János is idegenlégiósnak áll.

Magyar Nemzet
2023. 05. 16. 15:14
Strannig János
Strannig János Fotó: Pesthy Márton Forrás: Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles József klubja, a közismert nevén kis Veszprém az Európa-liga-szerepléssel alapozta meg jó hírnevét a nemzetközi porondon. Az idei kupaszereplés nem az eredményekről szólt, de több fiatal játékos is megmutathatta magát. Ennek köszönhetően előbb Éles Benedek szerződtetését jelentette be a német Bundesligában szereplő Minden csapata, majd a kapus, a szintén fiatal Miklós Gergő klubváltása lett hivatalos. Miklós a finn Riihimäen Cockshoz igazol.

Ma újabb játékos távozásáról számolt be Éles József csapata: a 28 éves balátlövő, Stranigg János a 16 csapatos francia élvonal 12. helyén álló Créteilben folytatja a pályafutását. A francia klub vezetőedzője, a játékosként a Barcelonával öt Bajnokok Ligáját nyert Fernando Barbeito az egyesület honlapján méltatta a magyar átlövőt. – Egy sokoldalú játékost igazoltunk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és jó meccseket játszott a Chambéry, a Montpellier, valamint a Göppingen ellen. János nagyon erős, jól áll be a párharcokba. Emellett a védekezés terén is kiválóan teljesít a kettes és hármas posztokon – mondta Stranigg leendő edzője. 

Borítókép: Stranigg János (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.