A Veszprémbe tartó sztár rontott a végén, nem lesz címvédés a BL-ben

Nem lesz címvédés a férfikézilabda Bajnokok Ligájában: a legutóbbi két szezon győztese, a Barcelona hétméteresekkel kikapott a német Magdeburgtól a kölni Final Four első elődöntőjében. A Magdeburg ellenfele a Máthé Dominiket nélkülöző Paris SG-t legyőző lengyel Kielce lesz.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 17:36
SC Magdeburg - Wisla Plock
SC Magdeburg-Wisla Plock Fotó: RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a címvédő Barcelona a Magdeburggal játszott. A mérkőzés esélyese, a Barcelona nem tudott jelentős előnyt kialakítani a hallatlanul nagy iramú találkozón, a Magdeburg a megszokott tempókézilabdájával nehezen tudott mit kezdeni a Barca. Dika Mem és Timothy N’Guessan megtalálta az ellenszert a németek védekezésére. A félidő hajrájában a csereként beszállt szlovén irányító, Domen Makuc volt a katalánok nyerőembere, az ő fontos góljaival alakult ki a első félidő végeredménye, 16-14-es Barca-előny.

FC Barcelona v PSG - Handball Champions League
Makuc volt a Barca nyerő embere a félidő végén    Fotó: Dax Images

A második félidő elejét kicsit eltaktikázta a korábbi veszprémi edző, a Barcelonát vezető, Carlos Ortega. Fent hagyta a fiatal Makucot, de ő az első harminc perc végjátékához képest nem tudott segíteni, és Dika Mem helyett érkezett Melviun Richardson, a másik francia jobbátlövő. A két – átmeneti – csere nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Magdeburg a kapuba beállt Porter vezényletével feltámadt, és kihasználta a Barcelona hibáit. Háromgólos hátrányból vissza tudott jönni, sőt, 7-6 és 8-7 után ismét vezethetett a német csapat, és élt is az eséllyel.  Kristjansson nem is hibázott. 23-22 óta a Magdeburg vezetett, 22-21 után volt utoljára előnyben a Barca, 4 és fél perccel a vége előtt visszaszerezte a vezetést a címvédő. 

Négy perccel a vége előtt a Bundesliga-szezon legjobb játékosának választott Kristjansson megsérült. O’Sullivan egyenlített másfél perccel később, de úgy tűnt, Alix Gomezé a győztes gól. A rendes játékidő utolsó támadása a Magdeburgé volt, Kay Smits bezúdította a labdát Péez de Vargas kapujába. Ezzel lett 31-31, de megnyerhette volna a meccset a Barca, ha a középkezdés után Janz lövését nem védi hatalmas bravúrral a hatos vonala előtt vetődő Damgaard kivédte a lövést. 

Hosszabbítás következett. Ebben Marko Bezjak volt a Magdeburg legjobbja, de nem dőlt el a meccs. 38-38 volt a vége hetvenpercnyi játék után. Hétméteresek döntöttek a Fina Four döntőjében való részvételről. Alix Gomez belőtte, a magdeburgi Hornke egyenlített, Hampus Wanne fölé pattintott, Smits belőtte. A barcelonai Richardson is fölé pattintott, Petterson lövését védte Perez de Vargas. Dika Mem is fölé pattintott, Saugstrup a kapufára bombázott, a Veszprémbe igazoló Fabregas lövését védte a magdeburgi kapus.

A Magdeburg nyerte a párbajt, a címvédő az elődöntőben kikapott.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntő: Barcelona–Magdeburg 40-39 (38-38, 31-31, 16-14).

Paris St. Germain - KS Kielce
A kék mezes PSG csak a bronzért játszhat a Final Fouron      Fotó: MARIUS BECKER/AFP

A másik elődöntőben a Máthé Dominiket nélkülöző Paris SG 25-24-re kikapott a lengyel Kielcétől.

A holnapi bronzmeccs párosítása: Barcelona–Paris SG 15.15, a döntő: Magdeburg–Kielce 18.00 Mindkét mérkőzést élőben közvetíti a Sport 1.

Borítókép: A 12 gólos Ka Smits volt a mezőny legeredményesebb játékosa (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.