Az újabb Varga és az újabb fradista elsőség

Két hét alatt a negyedik magyar igazolását jelentette be a Ferencváros. Hajnal Tamás sportigazgató szerint nem véletlen, hogy egyre több magyar kap lehetőséget a zöld-fehéreknél, mert itthon a Fradi adja a legtöbb labdarúgót Marco Rossi magyar válogatottjába.

Magyar Nemzet
2023. 06. 12. 14:09
Fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bogdán Ádám távozásával Varga Ádám lesz az FTC második számú kapusa a következő szezonban – írja a Fradi.hu. A kecskeméti kölcsönből visszatérő kapus a zöld-fehérek negyedik magyar szerzeménye a nyáron. A Fradi korábban Baráth Péterrel, Varga Barnabással és Halmai Ádámmal is megállapodott, így mindannyian a 34-szeres magyar bajnokcsapat első kereténél kezdik meg a felkészülést a hét közepén (rajtuk kívül a lett–marokkói Cebrail Makreckis és a nigériai Tosin Kehinde is a zöld-fehérekhez szerződött).

Baráth Pétert, Halmai Ádámot és Varga Ádámot jobban ismerjük, hiszen testközelből láttuk, látjuk mire képesek. Varga Barnabásról pedig mindent elmond, hogy ő lett a szezon gólkirálya, bízunk benne, hogy nálunk és a válogatottban is folytatja majd a gólgyártást. Ezek az igazolások is azt bizonyítják: a kapu mindenki, így a magyar tehetségek előtt is nyitva áll! 

– mondta Hajnal Tamás a Fradi.hu-nak.

Ezzel jelenleg összesen tizenegy magyar labdarúgó van az FTC első keretében (Dibusz Dénes, Varga Ádám, Szécsi Gergő, Pászka Lóránd, Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Baráth Péter, ifj. Lisztes Krisztián, Halmai Ádám és Varga Barnabás).

További érdekesség, hogy jó ideje a Fradi adja a legtöbb játékost a nemzeti csapatba: az elmúlt években Botka Endre, Sigér Dávid, Vécsei Bálint is tagja a válogatott keretnek, a távozó Bogdán Ádám mellett az érkező Baráth Péter és Varga Barnabás is pályára lépett a nemzeti csapatban. A tavasz nagy felfedezettje, ifjabb Lisztes Krisztián pedig 18 évesen meghívót kapott Gera Zoltán U21-es válogatottjába.

Az FTC játékosai a rövid nyári pihenőt követően szerdán már a Népligetben edzenek, majd másnap edzőtáborba utaznak Ausztriába. 

Borítókép: Varga Ádám hazatér a Ferencvárosba (Fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.