Lisztes ma Kispesten mutathatja meg, hogy mit tud

Lisztes Krisztián a múlt héten a Szlovákia ellen szerzett győztes góllal mutatkozott be az U21-es válogatottban. A Ferencváros tizennyolc éves csatára ma Izland ellen léphet pályára az U21-es válogatottban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gera Zoltán vezette magyar csapat hétfőn Izlandot fogadja a kispesti Bozsik Arénában. Izland az előző három U21-es Európa-bajnokság közül kettőn is részt vett, az idei kontinenstorna selejtezőiben csoportmásodikként a rájátszásig jutott. Ennek megfelelően jelenleg magasabban jegyzik az északi válogatottat, mint a magyart. Az izlandi együttes múlt héten pénteken Ausztriában lépett pályára felkészülési mérkőzésen, és 3-1-es vereséget szenvedett.

A mieink ezzel szemben friss sikerélménnyel a tarsolyukban készülnek a találkozóra, múlt csütörtökön ugyanis az U21-esek között most debütáló Lisztes Krisztián találatával 1-0-ra nyerni tudtak a szlovákok ellen Nagyszombatban.

– Ez volt az első mérkőzésem az U21-es válogatottban, ennek ellenére úgy léptem pályára a 60. percben, hogy szeretnék gólt lőni, örülök, hogy ez végül össze is jött – mondta az izlandiak elleni találkozó előtt Lisztes Krisztián az MLSZ honlapján. – Nagyon jól érzem magam a válogatottnál, gyorsan befogadtak a társak, nagyszerűen telt el a felkészülés közel két hete. A szlovákiai siker után szeretnénk győzelemmel zárni a felkészülési mérkőzések sorozatát, és úgy érzem, erre meg is lesz az esélyünk Izland ellen. Arra mindenképpen figyelni kell, hogy ellenfelünk nagyon jó az átmenetekben, gyorsan képes helyzetbe kerülni a labdaszerzései után, ezért kulcsfontosságú, hogy ne veszítsünk rossz helyeken labdákat, mert ezzel az ő malmukra hajtanánk a vizet. Elsősorban saját játékunkra fókuszálunk, szeretnénk kihasználni az erősségeinket, például azt, hogy technikásabbak vagyunk az ellenfelünknél, és szerintem az egy az egy elleni játékban is jobbak lehetünk náluk.

Gera Zoltán várhatóan több poszton is változtatni fog a hétfői meccs kezdőcsapatában, amely a szeptemberi, Kazahsztán elleni első selejtezőnk főpróbája lesz.

Borítókép: Lisztes (szemben) Izland ellen bizonyíthat (Fotó: Mlsz.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.