Magyar henger, ilyet még nem láttunk a világbajnokságon

Kovács Patrik és Sárai Levente esélyt sem adott az indiaiaknak. A magyar páros 4-0-s győzelemmel rajtolt a frankfurti darts csapat-világbajnokságon. A bravúr, a továbbjutás viszont nem jött össze, Kanada a csoportdöntőn 4-1-re nyert Magyarország ellen.

2023. 06. 16. 15:46
Kovács Patrik Sárai Levente
Fotó: PDC Hungarian Fan Club/Vörös Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország rendszeres résztvevője a darts csapat-világbajnokságnak, ám eddig kevés sikert ünnepelhettünk az évek során. A magyar kettős a 2015-ös és a 2016-os tornán tudott meccset nyerni. No meg most már a 2023-as vb-n is, Kovács Patrik és Sárai Levente ugyanis esélyt sem adott Indiának.

A magyar kettős végig fölényben játszott, az első legben a rutinosabb Kovács, a másodikban a tornán újonc Sárai dobta meg a kiszállót. A következő két legben ismét Kovácsé volt az utolsó szó, a magyar csapat a torna történetében először hozott legveszteség nélkül meccset.

A péntek délutáni siker után este, Kanada ellen a csoportelsőség és ezzel együtt a nyolcaddöntőbe jutás volt a tét a magyarok számára. A juharlevelesek esélyesebbnek számítottak, de a magyarok nagyszerűen kezdtek, a mérkőzés jelentős részében jobb átlaggal dobtak, mint a kanadaiak.

Sajnos a rutinosabb ellenfél a kiszállóknál nem akart hibázni, csak akkor, amikor már komolyabb előnybe került. Végül Kanada 4-1-es sikerrel hozta a papírformát, de a magyar páros emelt fővel búcsúzott a csapat-vb-től.

Borítókép: Kovács Patrik és Sárai Levente (Fotó: PDC Hungarian Fan Club/Vörös Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.