Roland Garros gazdája kiesett, ahogy az egyik tavalyi döntős is

A férfiak között Alexander Zverev és Casper Ruud, a nők versenyében Iga Swiatek és Beatriz Haddad Maia nyerte meg szerdai negyeddöntőjét. A Roland Garros legfontosabb mérkőzései következnek.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 23:16
Alexander Zverev
Párizs, 2023. június 7. A német Alexander Zverev, miután gyõzött az argentin Tomas Martin Etcheverry ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. június 7-én. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi játéknaphoz hasonlóan szerdán is két-két női és férfi negyeddöntőt rendeztek Párizsban. A Roland Garros tavalyi női döntőjének visszavágóját is megrendezték Iga Swiatek és Cori Gauff között, a nap Casper Ruud és Holger Rune skandináv rangadójával zárult.

Iga Swiatek Cori Gauff Roland Garros
Gauff (szemből) ezúttal a Roland Garros negyeddöntőjében gratulálhatott Swiateknek (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A női világelső, Swiatek úgy menetel, ahogy szokott. 2020-ban egy játszmát sem veszített el a Roland Garroson, 2022-es végső sikere alkalmával egyet. Idén is bármelyik összejöhet még neki, miután a negyeddöntőben tavalyi döntős ellenfelét, Cori Gauffot is legyőzte, a 6:4, 6:2-es eredmény Swiatek idei legszorosabb meccsét jelenti a tornán.

Az elődöntőben a lengyel ellenfele a brazil Beatriz Haddad Maia lesz, aki zsinórban harmadszor is szetthátrányból fordított, ezúttal a kétszeres Grand Slam-döntős, de Párizsba még nem teljesen százszázalékos állapotban érkezett Unsz Dzsábir ellen.

Swiatek az öt forduló alatt 5 óra 32 percet töltött a pályán, a rekorder brazil ennek több mint a dupláját, 12 óra 55 percet.

A férfiak között már nincs versenyben kiemelés nélküli játékos. Az argentin meglepetésember, Tomás Martín Etcheverry ugyan elvett egy szettet az olimpiai bajnok Alexander Zverevtől is, de a német összességében magabiztosan jutott be egymás után harmadszor is a Roland Garros elődöntőjébe. A finálé eddig nem jött össze neki, sőt a tavalyi elődöntőben súlyosan megsérült, januári visszatérése óta már biztos, hogy a mostani a legjobb versenye.

Etcheverry sem lehet csalódott, három kiemeltet búcsúztatott korábban, s életében először jutott túl a második fordulón Grand Slam-tornán, egészen a negyeddöntőig. Roland Garros névre hallgató kutyája is büszke lehet rá.

Zverev ellenfele az elődöntőben ezúttal a tavalyi finalista, Casper Ruud lesz, aki a kezdésnél állva hagyta húszéves dán ellenfelét, s bár Holger Rune játéka feljavult, kétszettes hátrányból nem tudott fordítani.

Roland Garros, negyeddöntő

Női egyes
Swiatek (lengyel, 1.)–Gauff (amerikai, 6.) 6:4, 6:2
Haddad Maia (brazil, 14.)–Dzsábir (tunéziai, 7.) 3:6, 7:6, 6:1

Férfi egyes
Zverev (német, 22.)–Etcheverry (argentin) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4
Ruud (norvég, 4.)–Rune (dán, 6.) 6:1, 6:2, 3:6, 6:3

Borítókép: Alexander Zverev harmadszor is elődöntőbe jutott a Roland Garroson (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.